Souhrn událostí uplynulého dne – 11.10. 2016

SZIF startuje příjem žádostí 3. kola Programu rozvoje venkova

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) od zítřka přijímá žádosti k 3. kolu Programu rozvoje venkova 2014–2020. Podpořeny budou investice do zemědělských, lesnických i potravinářských podniků, na inovace a projekty spolupráce za více než 4,5 miliardy korun. Zájemci o dotace mohou do konce října žádat na své projekty v rámci devíti operací.

Eurokomisař: Stabilizace na mléčném trhu je zatím křehká

Stabilizace cen mléka v Evropské unii je podle evropského komisaře pro zemědělství Phila Hogana zatím jen křehká, stabilizuje se ale i situace na trhu s vepřovým masem. Jak dnes na okraj jednání ministrů zemědělství zemí EU připomněl český zástupce Marian Jurečka, pro české výrobce - i přes vliv evropských stabilizačních opatření - je prodejní cena mléka zatím stále nižší než cena výrobní.

Noví agrární diplomaté začnou fungovat nejdřív v příštím roce

Noví agrární diplomaté nastoupí do USA, Japonska a Libanonu nejdřív v prvním čtvrtletí příštího roku. ČTK to dnes sdělila mluvčí ministerstva zemědělství Markéta Ježková. Původně chtěl ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) mít diplomaty v těchto zemích v polovině letošního roku.

Rybáři mohou ode dneška žádat o podporu na odbahnění rybníků nebo investice do sádek a líhní

Ministerstvo zemědělství dnes v Operačním programu Rybářství 2014-2020 spustilo 5. výzvu příjmu žádostí. Rybáři mohou získat příspěvek na výstavbu, odbahnění, rozšíření a modernizace rybníků menších než dva hektary, na investice do sádek, líhní a rybářského vybavení.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info