Souhrn událostí uplynulého dne – 12. 10. 2016

SZPI nařídila stažení falšovaného slunečnicového oleje z trhu

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila klamání spotřebitele u maďarského rostlinného oleje Vénusz - Jedlý olej rostlinný, jednodruhový slunečnicový olej, objem 1l. Laboratorní analýza prokázala, že se nejedná o jednodruhový slunečnicový olej, jak bylo uvedeno na obalu v názvu výrobku.

Díky zvětšování počtu jedlí roste odolnost lesů na jihu Čech

V lesích na jihu Čech přibývá jedlí, a roste tak odolnost lesů proti počasí i škůdcům. Jedle se začínají na Šumavě objevovat i ve větších výškách, kde obvykle nerostou, uvedli dnes odborníci na vědecké konferenci Jedle bělokorá - páteř evropských lesů.

ZETOR ve Francii představil model FORTERRA HD 140 s řešením STAGE IV a oslavil 70 let od vzniku značky

Clermont-Ferrand, 12. 10. 2016 – Ve dnech 5.–7. října se konal 25. ročník mezinárodního veletrhu chovatelů Sommet de l´Elevage ve městě Clermont-Ferrand ve Francii a značka ZETOR na něm nemohla chybět. Během tří dnů představila novinky z modelových řad PROXIMA, FORTERRA a CRYSTAL.

Žádné GMO potraviny v Česku? Na pěstování možná padne zákaz

Stát pravděpodobně dostane od příštího roku možnost zakázat v Česku pěstování geneticky modifikovaných plodin (GMO), které jsou jinak v Evropské unii povolené. Tuto možnost členským státům dala evropská směrnice, Česká republika ji ale zatím nemohla využít. Změnit to má až novela, kterou ve středu sněmovna schválila.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info