Souhrn událostí uplynulého dne – 18.10. 2016

Úroda hroznů na Slovácku je nižší. Můžou za to dubnové mrazíky

Právě v těchto dnech sčítají vinaři na Slovácku škody, které jim v závěru letošního dubna napáchaly ve vinicích přízemní mrazíky. Na některé z pěstitelů vinné révy se tak snesla doslova pohroma. Zejména v nižších polohách proto přišli o dvacet až devadesát procent úrody.

PepsiCo sníží množství cukru v nápojích, důvodem je obezita

Společnost PepsiCo Inc. oznámila, že hodlá celosvětově snížit množství cukru ve svých nápojích. Mezi hlavní důvody patří kritiky kvůli nárůstu obezity ve světě a snaha o ochranu životního prostředí, píše agentura Reuters.

Výrobní cena chleba klesá, podle pekařů neodpovídá jeho hodnotě

Výrobní cena chleba, kterou platí pekařům obchodníci, dlouhodobě klesá. V srpnu podle dat Českého statistického úřadu činila 14,94 Kč/kg, loňský průměr byl 16,02 Kč/kg. Cena podle Svazu pekařů a cukrářů v ČR neodpovídá jeho skutečné hodnotě. Zástupci svazu to dnes uvedli na tiskové konferenci.

Ovocnáři: Jablek na jihu Čech je víc než loni, jsou kvalitnější

Pěstitelé na jihu Čech letos sklidí asi 10.500 tun jablek, což je zhruba o pět až šest procent více než loni. Jablka jsou podle ovocnářů kvalitnější než po loňském suchém létě, jejich cena se nemění. ČTK to dnes řekl tajemník Unie ovocnářů jižních a západních Čech Petr Leber.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info