Český a slovinský ministr zemědělství navštívili ZETOR TRACTORS a.s.

Společnost ZETOR TRACTORS a.s. přivítala ve svém sídle českého a slovinského ministra zemědělství. Marian Jurečka a Dejan Židan navštívili brněnského výrobce traktorů v rámci své několikadenní cesty po České republice. Ministři v ZETOR TRACTORS a.s. nahlédli do výroby a měli možnost seznámit se s historií i budoucími plány značky.

Český a slovinský ministr zemědělství jsou dalšími vzácnými návštěvníky z řad předních politiků, kteří v průběhu letošního roku zavítali do naší společnosti. Oceňujeme jejich zájem o značku ZETORa možnost projednat vzájemné obchodní příležitosti a aktivity. Jsme velmi rádi, že jsme jim mohli poskytnout vhled do našich vizí a zároveň připomenout bohatou historii ZETORU,říká Margaréta Víghová, ředitelka Úseku korporátní komunikace ZETOR TRACTORS a.s.

Ministry zemědělství v ZETOR TRACTORS a.s. přivítal výkonný ředitel společnosti Martin Blaškovič, který jim na úvod představil prostor ZETOR GALLERY a seznámil je s historií a budoucím směřováním značky. Marian Jurečka se svým slovinským protějškem si dále prohlédli výrobní úsek, nové logistické centrum a vývojové dílny. Na závěr návštěvy čekalo ministry setkání s vedením firmy. Předmětem jednání se zástupci společnosti bylo představení plánů ZETOR TRACTORS a.s. do budoucna.  Na závěr návštěvy se oba ministři zemědělství podepsali do pamětní knihy v ZETOR GALLERY a převzali dar od vedení společnosti.

„Myslím si, že mezi Slovinskem a Českou republikou existuje dobrá spolupráce. Jsem přesvědčen, že je ještě řada možností pro její další rozvoj.  Proto jsem rád, že se opět setkávám se svým resortním kolegou Dejanem Židanem, tentokrát v České republice, a můžu ho seznámit s tím, co naše země nabízí v oblasti zemědělství, potravinářství, ale i zemědělské techniky. Tím jsou například i traktory ZETOR, které si získaly dobré jméno pro svou spolehlivost,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

ZETOR TRACTORS a.s. prodává traktory do Slovinska již od roku 1961. Po rozpadu bývalé Jugoslávie od roku 1992 vyvezl do této země téměř 5 000 strojů. V současné době se do Slovinska vyváží všechny modelové řady značky ZETOR. Největší poptávka je v posledních letech o model PROXIMA PLUS, ta se těší velké oblibě u slovinských farmářů díky své velikosti a dostatečnému výkonu, což jsou aspekty uplatnitelné v kopcovité krajině, kterou Slovinsko bezesporu je. Na prodejích traktorů do Slovinska spolupracuje ZETOR TRACTORS a.s. dlouhodobě se společností Gorenje.

O společnosti ZETOR TRACTORS a.s.

Společnost ZETOR TRACTORS a.s. je výrobcem traktorů ZETOR. Vlastníkem společnosti je od roku 2002 slovenská společnost HTC holding a.s. Výrobní kapacita je soustředěna v Brně-Líšni a v současnosti společnost zaměstnává přes 700 lidí. V zahraničí je ZETOR zastoupen pěti dceřinými společnostmi (afilacemi) ve Velké Británii, Francii, Německu, Polsku a v Severní Americe. Z celkové produkce jde 85 % na export. Vedle ČR a SK patří mezi tradiční trhy Polsko, Litva, Irsko, Německo, Velká Británie, Francie, USA, Bulharsko a další.

V letošním roce slaví značka ZETOR 70 let od svého vzniku. Za dobu své existence prodala více než 1,3 milionu traktorů do 136 zemí světa. Zákazníkům ZETOR nabízí ideální poměr kvality a ceny produktů. Díky vlastnímu výrobnímu a vývojovému centru v Brně jsou traktory neustále inovovány, a poskytují tak zákazníkům tu nejlepší kombinaci síly a výkonu motoru, jednoduchého účelného provedení a vynikající provozní efektivity. Portfolio značky ZETOR v současné době zahrnuje čtyři modelové řady traktorů (MAJOR, PROXIMA, FORTERRA a CRYSTAL), plánuje se rozšíření na šest modelových řad. V roce 2015 představil ZETOR TRACTORS a.s. designový koncept ZETOR by Pininfarina, který bude postupně aplikován na všechny modelové řady. Kromě traktorů společnost vyrábí a prodává také samostatné motory a traktorové komponenty. V nabídce jsou mj. dvě řady čelních nakladačů ZETOR SYSTEM a originální oleje značky ZETOR. ZETOR poskytuje také služby v oblasti servisu a prodeje náhradních dílů a je schopný zajistit dodání žádaných komponentů po celém světě.

Podrobnější informace o značce ZETOR a jejích produktech naleznete na:

http://www.zetor.cz

www.zetorbypininfarina.cz

www.zetor70.cz

Sledujte ZETOR TRACTORS také na sociálních sítích:

Facebook: https://www.facebook.com/zetor/?fref=ts

Twitter: https://twitter.com/zetortractors

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/zetor-tractors-a-s-

 

Kontakt pro další informace:

Alexandr Kuchař,

ZETOR TRACTORS a.s.,

mob.: +420 739 327 983,

e-mail: akuchar@zetor.com

 

Šárka Štočková,

AMI Communications,

tel.: +420 234 124 112,

mob.: +420 724 518 026,

e-mail: sarka.stockova@amic.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info