Souhrn událostí uplynulých dní – 21.10. – 23.10.2016

Zelináři po loňském propadu očekávají letos vyšší úrodu

Tuzemská produkce zeleniny by po loňském propadu měla letos díky příznivému počasí a rozšíření pěstebních ploch vzrůst o několik desítek tisíc tun. ČTK to dnes na zahájení podzimní etapy celonárodní výstavy ovoce, zeleniny a školkařských výpěstků Flora Olomouc řekl předseda Zelinářské unie Čech a Moravy Jaroslav Zeman.

Veletrh konopí a léčivých bylin Cannafest zvětší svoji plochu

Mezinárodní veletrh konopí a léčivých bylin Cannafest, který se uskuteční od 11. do 13. listopadu na pražském Výstavišti, nabídne 250 firem z 25 zemí světa. Bude se jednat o zatím největší počet vystavovatelů v jeho sedmileté historii. Loni se jich na veletrhu představilo více než 200. Novináře o tom dnes informoval ředitel veletrhu Lukáš Běhal.

Značku Česká chuťovka letos získalo 130 výrobků, projděte si jejich seznam

Do soutěže se mohli hlásit pouze čeští výrobci, kteří dodávají potraviny na český trh. Aby uspěli, musely mít jejich produkty zejména vysoké chuťové vlastnosti a kvalitu, hodnotil se také například design.

Pražská restaurace nabízela falšované pokrmy přes internetový portál

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila dva případy klamání spotřebitele u pokrmů nabízených pražskou provozovnou společného stravování „Restaurace Kebab Atlas Montes“, která inzerovala svoji nabídku prostřednictvím portálu www.damejidlo.cz.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info