Souhrn událostí uplynulého dne – 25.10. 2016

V Praze 9 byl nelegální sklad zmrazených polotovarů pro kebab

Nelegálně provozovaný sklad zmrazených masných polotovarů pro přípravu kebabu odhalili v minulém týdnu v Praze 9 - Horních Počernicích pražští celníci společně s pracovníky Státní veterinární správy (SVS). Zajistili 13,5 tuny zmrazeného hovězího, telecího a drůbežího polotovaru původem z Polska a Německa.

Nižší DPH na pivo a potraviny nebude, rozhodla koalice

Vládní koalice se dnes neshodla na podobě snížení daně z přidané hodnoty, do voleb už nechce téma otevírat. Po jednání koaliční rady to potvrdili předsedové sněmovních klubů ANO, ČSSD a KDU-ČSL.

Jurečka: V Česku by mohlo vzniknout 42.000 míst v zemědělství

V České republice by mohlo být o 42.000 pracovních míst v zemědělství a v navazujících oborech více, kdyby byla soběstačná v produktech, které je možné v tuzemsku vyrábět. Na dnešní tiskové konferenci na podporu používání loga Česká potravina to řekl ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Na jihu Moravy vévodí stále stejné odrůdy, například Frankovka

Frankovka, Svatovavřinecké, Veltlínské zelené a Müller Thurgau jsou stále nejčastěji pěstovanými odrůdami vína v Jihomoravském kraji. Více než polovina vinic v regionu má dobu stáří výsadby v rozmezí deset až 29 let a jsou to vinice v plné plodnosti.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info