Souhrn událostí uplynulého dne – 31.10. 2016

Zisk pivovaru AB InBev kvůli propadu v Brazílii klesl o 2 pct.

Největšímu světovému pivovaru Anheuser-Busch InBev klesl ve třetím čtvrtletí hrubý provozní zisk (EBITDA) o dvě procenta na 4,03 miliardy USD (100 miliard Kč). Důvodem byl opětovný propad prodeje na druhém největším trhu firmy, v Brazílii. Vyplývá to z dnešního prohlášení. AB InBev nedávno dokončil spojení s pivovarem SABMiller.

PGRLF rozhodl o základní sazbě podpory u programu Zemědělec

Představenstvo Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu (PGRLF) stanovilo základní sazbu podpory u programu Zemědělec na 2 % p.a. Tato sazba s týká žádostí přijatých v období d 1. 10. 2015 do 30. 9. 2016. U mladých zemědělců do 40 let je podpora zvýšena o jedno další procento.

Zájem o česká vejce po problémech s polskými roste, slepice nemohou pokrýt poptávku

Čeští drůbežáři zaznamenali po nalezení salmonely ve vejcích z Polska růst poptávky po českých vejcích. Nemají ale dost nosnic, aby zájmu využili, uvedla předsedkyně Českomoravské drůbežářské unie ČR Gabriela Dlouhá. Podle ní byli chovatelé slepic v minulosti nuceni kvůli přebytkům z polského trhu zmenšovat chovy.

Buky ve smrkovém porostu mají dobrý vliv na vlastnosti půdy

Kvalita opadu lesních dřevin má určující význam pro vytváření humusových forem. Rozklad opadu je nejdůležitějším procesem při určování toku živin a organické hmoty v ekosystému a jejich vstup do půdy. Silně tak ovlivňuje půdní prostředí a produkci porostů.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info