ZETOR se vrací do Myanmaru

Svazová republika Myanmar je staronovým trhem v jihovýchodní Asii, na který značka ZETOR vstupuje. Do Myanmaru bude ZETOR TRACTORS a.s. vyvážet traktory o výkonech od 50 do 110 koní. Slavnostního uvedení značky ZETOR na trh a otevření nového obchodního zastoupení ve městě Yangon se zúčastnila diplomatická delegace z České republiky vedená ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem.

Do Myanmaru jsou aktuálně dodávány stroje modelových řad MAJOR a PROXIMA o výkonech od

80 do 110 koní. Traktory s motory ZETOR a s pohonem na všechna čtyři kola jsou pro myanmarské zemědělce k dispozici jak s kabinou, tak také v cabrio verzi. V roce 2017 plánuje ZETOR TRACTORS a.s. dodat do země několik stovek traktorů.

„Kromě traktorů bude pro klienty v Myanmaru zajištěn servis a dodávka náhradních dílů. Cílem je zabezpečit zákazníkům kompletní služby, které při práci s traktory budou případně potřebovat využít,“ říká Robert Harman, ředitel nové obchodní afilace ZETOR INDIA PRIVATE LIMITED. „Jsme rádi, že se ZETOR vrací na trh, kde jsou naše traktory pozitivně přijímány. V Myanmaru jsme působili historicky, aktuálně jsme využili obchodní příležitost a rozšířili své obchodní zastoupení o další zemi,“ dodává Robert Harman, ředitel nové obchodní afilace ZETOR INDIA PRIVATE LIMITED.

Dodávky traktorů ZETOR do Myanmaru budou probíhat ve spolupráci s myanmarskou společností Green World Tractor CO., LTD. Spolupráce byla uzavřena na 4 roky a očekává se odběr několika stovek kusů traktorů ve výkonnostním spektru od 50 do 110 koní.

„Do Myanmaru jsou dodávány traktory modelové řady MAJOR a PROXIMA, ale z trhu evidujeme již nyní poptávku po novém tříválcovém traktoru ZETOR s výkonem do 50 koní, který společnost ZETOR TRACTORS a.s. představí v příštím roce,“ upřesňuje Robert Harman, ředitel ZETOR INDIA PRIVATE LIMITED.

ZETOR v rozmezí šedesátých až osmdesátých let vyvezl do Myanmaru tisíce strojů. Ve městě Malun byla dokonce zřízena montovna traktorů, jež za dobu své existence vyrobila přes 15 000 traktorů, které byly vyvezeny a prodány do jihovýchodní části Asie. Výroba byla ukončena v roce 1985.

„Prioritou společnosti je posilovat pozice na trzích západní Evropy. Využíváme však všech obchodních příležitostí, z toho důvodu jsme v letošním roce vstoupili na trhy v Myanmaru a Íránu. Jednáme také o dalších možnostech v rámci Asie a Afriky,“ přibližuje Margaréta Víghová, ředitelka Úseku korporátní komunikace ZETOR TRACTORS a.s. „Využití potenciálu na neemisních trzích zabezpečuje nové obchodní zastoupení situované do Indie. Jde o obchodní společnost ZETOR INDIA PRIVATE LIMITED,“ dodává Margaréta Víghová.

Slavnostní uvedení značky ZETOR na myanmarský trh proběhlo 1. listopadu v rámci návštěvy diplomatické mise České republiky, která byla vedena ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem.

„Všichni víme, že konkurence v traktorové technice je v Myanmaru velmi tvrdá, zvláště ze strany čínských a indických výrobců. Věřím však, že tradiční česká kvalita, příznivé ceny a známá značka jsou těmi správnými předpoklady pro úspěch na myanmarském trhu,“ říká Jan Mládek, ministr průmyslu a obchodu ČR.

O společnosti ZETOR INDIA PRIVATE LIMITED

Společnost ZETOR INDIA PRIVATE LIMITED se sídlem v Chandigarhu na severu Indie vznikla v červenci 2014. Jedná se o dceřinou společnost ZETOR TRACTORS a.s. Cílem společnosti je zajistit vstup značky ZETOR na nové trhy v oblasti Asie a Afriky. ZETOR INDIA PRIVATE LIMITED hledá a oslovuje nové partnery a napomáhá rozvoji distribuční sítě do oblastí trhů s nižšími emisními předpisy. V rámci produktové nabídky nabízí ZETOR INDIA portfolio značky ZETOR a disponuje i nabídkou ZETOR GLOBAL RANGE. Jedná se o modelovou řadu čtyř typů traktorů ve výkonnostním spektru od 50 do 80 koní. Tyto stroje, které bude nabízet pouze ZETOR INDIA PRIVATE LIMITED, jsou určeny pro trhy v Africe a Asii. Jde o jednoduché mechanické stroje s emisním řešením STAGE IIIA, traktory jsou charakteristické nízkou pořizovací cenou a nízkými pořizovacími náklady, což jsou klíčové aspekty, které zákazník z Asie a Afriky primárně zvažuje při koupi nového stroje.

O společnosti ZETOR TRACTORS a.s.

ZETOR TRACTORS a.s. je výrobcem traktorů ZETOR. Vlastníkem společnosti je od roku 2002 slovenská společnost HTC holding a.s. Výrobní kapacita je soustředěna v Brně-Líšni a v současnosti společnost zaměstnává přes 700 lidí. V zahraničí je ZETOR zastoupen sedmi dceřinými společnostmi (afilacemi) ve Velké Británii, Francii, Německu, Polsku, Slovensku, Severní Americe a v Indii. Z celkové produkce jde 85 % na export. Vedle ČR a SK patří mezi tradiční trhy Polsko, Litva, Irsko, Německo, Velká Británie, Francie, USA, Bulharsko a další.

O značce ZETOR

V letošním roce slaví značka ZETOR 70 let od svého vzniku. Za dobu své existence prodala více než 1,3 milionu traktorů do 136 zemí světa. Zákazníkům ZETOR nabízí ideální poměr kvality a ceny produktů. Díky vlastnímu výrobnímu a vývojovému centru v Brně jsou traktory neustále inovovány, a poskytují tak zákazníkům tu nejlepší kombinaci síly a výkonu motoru, jednoduchého účelného provedení a vynikající provozní efektivity. Portfolio značky ZETOR v současné době zahrnuje čtyři modelové řady traktorů (MAJOR, PROXIMA, FORTERRA a CRYSTAL) a značka plánuje rozšíření na šest modelových řad. V roce 2015 představil ZETOR TRACTORS a.s. designový koncept ZETOR by Pininfarina, který bude postupně aplikován na všechny modelové řady. Kromě traktorů společnost vyrábí a prodává také samostatné motory a traktorové komponenty. V nabídce jsou mj. dvě řady čelních nakladačů ZETOR SYSTEM a originální oleje značky ZETOR. ZETOR poskytuje také služby v oblasti servisu a prodeje náhradních dílů a je schopný zajistit dodání žádaných komponentů po celém světě.

Podrobnější informace o značce ZETOR a jejích produktech naleznete na:

http://www.zetor.cz

www.zetorbypininfarina.cz

www.zetor70.cz 

Sledujte ZETOR TRACTORS také na sociálních sítích:

Facebook: https://www.facebook.com/zetor/?fref=ts

Twitter: https://twitter.com/zetortractors

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/zetor-tractors-a-s-

Kontakt pro další informace:

Alexandr Kuchař, ZETOR TRACTORS a.s., mob.: +420 739 327 983, e-mail:akuchar@zetor.com

Šárka Štočková, AMI Communications, tel.: +420 234 124 112, mob.: +420 724 518 026,

e-mail: sarka.stockova@amic.cz

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info