Souhrn událostí uplynulého dne – 3.11. 2016

Čína má zájem o školení svých expertů na Státní veterinární správě v ČR

Čínský generální úřad pro kontrolu jakosti a karantény (AQSIQ) má zájem o vyslání své skupiny expertů do České republiky na školení v problematice BSE. Jednal o tom dnes v Pekingu zástupce ministra AQSIQ Mei Kebao s náměstkem českého ministra zemědělství Alešem Kendíkem.

Káva zdražuje. Ceny ženou nahoru sucha v Brazílii, ale i vysoká spotřeba

Spotřeba kávy stále roste, produkce ale tomu neodpovídá. Organizace i analytici upozorňují, že může dojít k dalšímu zvyšování cen. Ceny oblíbeného kofeinového moku v posledních šesti měsících prudce vyskočily.

Cyklus seminářů k chytrému hospodaření s vodou v obcích pokračuje.

Ministerstvo životního prostředí spolu se Státním fondem životního prostředí ČR navazuje na úspěšnou sérii seminářů, na nichž se již na 500 zástupců zejména menších obcí seznámilo s principy efektivního hospodaření s vodou i možnostmi čerpat dotace na projekty, které hospodaření s vodou zlepšují.

Kvalita vinných hroznů je letos dobrá

Tradičně svěží a ovocitá jsou svatomartinská vína - a taková budou i letos. Zástupci Vinařské unie na dnešní tiskové konferenci v Praze uvedli, že kvalita hroznů je dobrá, je jich však méně. Jarní mrazíky totiž zničily zhruba 30 procent úrody, v některých oblastech Moravy většinu hroznů révy vinné poškodily nenávratně, řekl na dnešní tiskové konferenci v Praze prezident unie Ondřej Beránek.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info