Hřebeny Krkonoš poprášil sníh. Na Karlovarsku řidiče zaskočila ledovka

Svatý Martin má na bílém koni sice přijet až příští pátek, zima se ale ohlásila už nyní, když na vrcholcích Krkonoš napadlo několik centimetrů sněhu a bílý poprašek se objevil i na Frýdeckomístecku. Řidičům v Podkrušnohoří pro změnu komplikovala ranní cestu námraza.¨

V Krkonoších se první sníh nadcházející zimní sezony objevil 5. října, v noci na 6. října napadlo až čtvrt metru sněhu, který však v nadcházejících dnech na většině míst postupně roztál. Říjnové sněžení v Krkonoších není nijak mimořádné, loni první sněhový poprašek pokryl hřebeny hor v druhé polovině října, předloni to bylo 22. října.

Letos o sobě dal sníh znovu vědět v noci na 3. listopadu, když na Luční boudě ve výšce 1415 metrů nad mořem připadly zhruba tři centimetry sněhu. Ráno bylo u Luční boudy šest stupňů Celsia pod bodem mrazu, dohlednost se kvůli mlze pohybovala od 50 do 200 metrů. A sněhový poprašek se objevil i v podhůří Beskyd na Frýdeckomístecku.

Nepříjemné překvapení v Karlových Varech

Řidiče na Karlovarsku ráno pro změnu překvapila námraza na silnicích a zejména v okolí krajského města způsobila několik nehod, které na čas zablokovaly dopravu. „Směrem na Prahu je doprava paralyzována, stejně jako D6 ve směru z Karlových Varů na Sokolov. I silnice I/13 je poseta nehodami,“ uvedla brzy ráno policejní mluvčí.

Nehody se staly na dálnici D6 u Arnoltova i na hlavním tahu z Karlových Varů na Prahu došlo k nehodě u odbočky na Žlutice. Ještě kolem 9:00 zůstal kvůli náledí stát napříč silnicí kamion u Kynšperku nad Ohří. Situace se zlepšila až když se teploty zvedly a led začal tát.

zdroj: ČT24, ČTK

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info