Souhrn událostí uplynulých dní – 4. – 6.11. 2016

Budvar by se mohl vyrábět i mimo Budějovice, plánuje Jurečka

Ministerstvo zemědělství zvažuje zvýšení kapacity českobudějovického pivovaru Budvar a rozšíření jeho výrobního portfolia. Uvažuje proto, že by se výroba jediného pivovarského národního podniku mohla rozšířit i za hranice rodných Českých Budějovic.

Potravináři jsou znepokojeni, váznou smlouvy na vývoz do Číny

Čeští potravináři se obávají, že se zadrhly připravené obchody s Čínou. Vázne podpis na dodání syrovátky za desítky milionů korun a na sušené mléko za 100 milionů korun. ČTK to dnes řekli zástupci firmy Interlacto a Agrární komory ČR. Vyjádření ministerstva zemědělství ČTK shání.

Svaz: Od roku 2018 by měl v ČR fungovat fond na podporu brambor

Od roku 2018 by podle plánů ministerstva zemědělství měl v České republice fungovat marketingový fond na podporu českých brambor, podobný úspěšnému Vinařskému fondu. Podpořil by pěstování a spotřebu brambor, čímž by se dosáhlo plné soběstačnosti ohledně této potraviny, s níž ministerstvo počítá ve své strategii od roku 2030.

Jak Češi nakupují a co jim v obchodě nejvíc vadí? Odpovídal šéf řetězce Tesco

Online rozhovor: Čeští spotřebitelé jsou čím dál náročnější. Co je pro ně při výběru zboží nejdůležitější a na co si nejvíc stěžují? Na otázky čtenářů odpovídal Martin Beháň, šéf českých prodejen řetězce Tesco.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info