LesFest přivedl do královéhradeckého kina stovky lidí

Festival dokumentárních filmů o lese a přírodě pořádaly Lesy ČR ve středu 2. listopadu v královéhradeckém kině Bio Central. Příjemné setkání uzavřela večerním koncertem Radůza. Vstupné bylo dobrovolné, výtěžek ve výši 15 683 korun podnik věnoval Domácímu hospici Duha z Hořic.

Dopolední film Rébus jménem touha zaujal zejména středoškoláky a studenty vyšší odborné školy či starší žáky ze základních škol. Následovala více než hodinová diskuse s lékařkou Kateřinou Cajthamlovou a psycholožkou Alexandrou Hrouzkovou.

Ve 14 hodin festival slavnostně zahájil generální ředitel Lesů ČR Daniel Szórád. Od Svazu postižených civilizačními chorobami obdržel “Cenu srdce“ za podporu a spolupráci. Po odpoledním filmu Volání lesa: zapomenutá moudrost stromů a následné diskusi s kulturním a sociálním ekologem a VŠ pedagogem Ivanem Ryndou se vydali návštěvníci LesFestu do předsálí, kde ochutnávali med z městských lesů, pečený čaj z lesních plodů a okusili také divočáka na několik způsobů. Zaujala i lesní pedagogika v podání lesních pedagogů z podniku Lesy ČR.

Kino zaplnili posluchači písničkářky Radůzy, jejíž koncert završil celodenní akci.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info