ZETOR představuje nové obchodní zastoupení a traktory určené pro Asii a Afriku

ZETOR INDIA PRIVATE LIMITED se stala sedmou dceřinou společností ZETOR TRACTORS a.s. působící a rozvíjející pozice značky ZETOR v zahraničí. Svou pozornost věnuje zemím v Asii a Africe. Společnost se zabývá prodejem produktů značky ZETOR a zákazníkům nabízí i novou modelovou řadu strojů nesoucí označení ZETOR GLOBAL RANGE.

Společnost ZETOR INDIA PRIVATE LIMITED se sídlem v Chandigarhu na severu Indie vznikla v červenci roku 2014. Jedná se o dceřinou společnost ZETOR TRACTORS a.s. Cílem společnosti je zajistit vstup značky ZETOR na nové trhy v oblasti Asie a Afriky.

„ZETOR INDIA hledá a oslovuje nové partnery a napomáhá rozvoji distribuční sítě do oblastí trhů s nižšími emisními předpisy,“ upřesňuje cíle společnosti Robert Harman, ředitel ZETOR INDIA PRIVATE LIMITED. „Aktuálně se nám podařilo např. vstoupit do Myanmaru, kde jsme uzavřeli 4letý kontrakt se společností Green World Tractor. Do země dodáme několik stovek traktorů ZETOR o výkonech od 50 do 110 koní. O spolupráci jednáme s dalšími státy,“ říká Robert Harman.

Indie jako místo pro sídlo společnosti bylo vybráno s přihlédnutím ke skutečnosti, že tento stát má velmi dobré vazby a propracované logistické kanály na asijské státy a státy Afriky, v neposlední řadě také nabízí silný bankovní systém. Toto vše vedlo k rozhodnutí umístit pobočku právě do této oblasti. Indie zároveň byla vybrána z důvodu geografického umístění, nachází se v pomyslném středu oblasti působnosti nové pobočky.

Traktory ZETOR byly a jsou v Indii ceněny pro svou jednoduchost, snadnou obsluhu a dlouhou životnost. Povědomí o značce ZETOR je zde pozitivně vnímáno. Do Indie byly historicky vyvezeny desítky tisíc traktorů a existoval zde i výrobní závod. Do dnešního dne se s historickými traktory ZETOR můžeme v Indii setkat. Značka ZETOR dodala do Indie v letech 1961–1987 přes 21 tis. traktorů. Dalších více jak 60 000 traktorů bylo v Indii vyrobeno.

„Prioritou společnosti i nadále zůstává posilovat pozice na trzích západní Evropy. Pozornost však věnujeme všem obchodním příležitostem, zákazník je pro nás klíčový, proto vycházíme vstříc všem možnostem spolupráce, kde evidujeme zájem o značku ZETOR,“ dodává Robert Todt, ředitel Úseku prodeje a marketingu ZETOR TRACTORS a.s.

ZETOR INDIA jakožto nová pobočka se na jednotlivých trzích postupně etabluje. Plánovaný prodej se pohybuje na úrovni několika stovek kusů traktorů v příštím roce. Mezi trhy, se kterými spolupracuje, patří např. Myanmar, o další spolupráci jedná.

ZETOR GLOBAL RANGE

Nové obchodní zastoupení se sídlem v Indii disponuje rozšířenou produktovou nabídkou. Vedle již známých modelových řad MAJOR, PROXIMA, FORTERRA a CRYSTAL nabízí společnost i řadu nesoucí označení ZETOR GLOBAL RANGE. Jde o pět typů jednoduchých mechanických traktorů ve výkonnostním spektru od 50 do 80 koní. Stroje nesou označení 1045, 1055, 1060, 1065 a 1075.

Traktory modelové řady ZETOR GLOBAL RANGE jsou vybaveny tříválcovými a čtyřválcovými motory, ty zákazníkům přinášejí ideální kombinaci síly a výkonu a nízkých provozních nákladů se snadnou údržbou. Převodovky strojů jsou částečně nebo plně synchronizované s počtem rychlostí 8/2 nebo 12/12. Všechny stroje mají k dispozici mechanicky polohovatelnou hydrauliku se silovou, plovoucí a smíšenou regulací. Maximální zvedací síla je 2 600 kg. Jednotlivé traktory nabízejí  náhon na zadní nápravu, model 1075 je možné objednávat jak s náhonem na zadní kola, tak i na všechna čtyři. Jednoduchý design strojů a jejich konstrukce umožňuje snadný přístup ke všem částem traktorů, což umožňuje obsluze snadnou údržbu. Traktory jsou nabízeny v cabrio verzi a disponují stříškou, která chrání před sluncem a děštěm. Každý stroj je vybaven základní sadou nářadí.

„Stroje se vyznačují hlavně nízkou pořizovací cenou a nízkými provozními náklady, což jsou klíčové aspekty, které zákazník v Asii a Africe primárně zvažuje při koupi nových strojů,“ charakterizuje modelovou řadu Robert Harman, ředitel ZETOR INDIA PRIVATE LIMITED.

Nové stroje jsou vyráběny v Indii ve spolupráci s místním výrobcem traktorů. Jedná se o zavedenou společnost s dlouholetými zkušenostmi, která splňuje přísná evropská kritéria v rámci kvality.

ZETOR INDIA není výrobní společností, ani se neplánuje výroba těchto strojů v ZETOR TRACTORS a.s. Našim cílem je mít k dispozici produkt, který je cenou a svým jednoduchým provedením a obsluhou konkurenceschopným v podmínkách panujících v Asii a Africe. Společně se ZETOR GLOBAL RANGE nabízíme i další standardní modelové řady traktorů ZETOR, viz např. Myanmar, kam dodáváme MAJOR a PROXIMU, a kde již nyní eviduje zájem o třívalcový traktor ZETOR, který bude uveden na trh v příštím roce,“ vysvětluje Robert Harman.

Produkt ZETOR GLOBAL RANGE bude k dispozici jen pro zákazníky na trzích, kde jsou v platnosti nižší emisní normy. Pro Evropu a Severní Ameriku nejsou stroje určeny.

O společnosti ZETOR TRACTORS a.s.

ZETOR TRACTORS a.s. je výrobcem traktorů ZETOR. Vlastníkem společnosti je od roku 2002 slovenská společnost HTC holding a.s. Výrobní kapacita je soustředěna v Brně-Líšni a v současnosti společnost zaměstnává přes 700 lidí. V zahraničí je ZETOR zastoupen sedmi dceřinými společnostmi (afilacemi) ve Velké Británii, Francii, Německu, Polsku, Slovensku, Severní Americe a v Indii. Z celkové produkce jde 85 % na export. Vedle ČR a SK patří mezi tradiční trhy Polsko, Litva, Irsko, Německo, Velká Británie, Francie, USA, Bulharsko a další.

O značce ZETOR

V letošním roce slaví značka ZETOR 70 let od svého vzniku. Za dobu své existence prodala více než 1,3 milionu traktorů do 136 zemí světa. Zákazníkům ZETOR nabízí ideální poměr kvality a ceny produktů. Díky vlastnímu výrobnímu a vývojovému centru v Brně jsou traktory neustále inovovány, a poskytují tak zákazníkům tu nejlepší kombinaci síly a výkonu motoru, jednoduchého účelného provedení a vynikající provozní efektivity. Portfolio značky ZETOR v současné době zahrnuje čtyři modelové řady traktorů (MAJOR, PROXIMA, FORTERRA a CRYSTAL) a značka plánuje rozšíření na šest modelových řad. V roce 2015 představil ZETOR TRACTORS a.s. designový koncept ZETOR by Pininfarina, který bude postupně aplikován na všechny modelové řady. Kromě traktorů společnost vyrábí a prodává také samostatné motory a traktorové komponenty. V nabídce jsou mj. dvě řady čelních nakladačů ZETOR SYSTEM a originální oleje značky ZETOR. ZETOR poskytuje také služby v oblasti servisu a prodeje náhradních dílů a je schopný zajistit dodání žádaných komponentů po celém světě.

Podrobnější informace o značce ZETOR a jejích produktech naleznete na:

http://www.zetor.cz

www.zetorbypininfarina.cz

www.zetor70.cz

Sledujte ZETOR TRACTORS také na sociálních sítích:

Facebook: https://www.facebook.com/zetor/?fref=ts

Twitter: https://twitter.com/zetortractors

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/zetor-tractors-a-s-

 

Kontakt pro další informace:

Alexandr Kuchař, ZETOR TRACTORS a.s., mob.: +420 739 327 983, e-mail: akuchar@zetor.com

 

Šárka Štočková, AMI Communications, tel.: +420 234 124 112, mob.: +420 724 518 026,

e-mail: sarka.stockova@amic.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info