Souhrn událostí uplynulého dne – 9.11. 2016

Ministr Jurečka schválil letošní sazby na citlivé komodity. Ministerstvo zemědělství na ně poskytne téměř 3,5 miliardy korun

Ministr zemědělství Marian Jurečka schválil letošní sazby důležitých zemědělských podpor pro citlivé komodity. Čeští zemědělci tak získají přibližně 3,5 miliardy korun. Nejvíce podporované budou chovy dojnic, protože toto odvětví se už delší dobu potýká s krizí.

Co kdyby celý svět vyslyšel aktivisty a zakázal GMO plodiny

Na jedné z největších a také nejvýznačnějších universit v USA, si položili otázku: Co by se stalo, kdyby pod tlakem veřejnosti a aktivistů Greenpeace se politici zavázali k mezinárodním úmluvám a upustilo by se od pěstování geneticky modifikovaných plodin? Moc slavně by návrat ke klasickému hospodaření nedopadl.

AB InBev dostal nejméně 6 nabídek na prodej Prazdroje

Na Plzeňský Prazdroj a další pivní značky prodávané pivovarem Anheuser-Busch InBev bylo podáno nejméně 6 předběžných nabídek. Mezi uchazeče podle nich patří například investiční skupina PPF Petra Kellnera či japonský pivovar Asahi. "Spekulace nekomentujeme," řekla dnes mluvčí PPF Zuzana Migdalová.

Stát nebude víc omezovat vstup do lesa, zvýší ale pokutu za porušení zákazu

Ministerstvo zemědělství dokončilo přípravu sporné novely mysliveckého zákona. Ta vyvolala značnou nevoli kvůli výraznému zjednodušení vydání zákazu vstupu do honitby pro veřejnost. Nakonec zůstane vše při starém, pouze pokuta naroste až na 30 tisíc korun.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info