Souhrn událostí uplynulého dne – 10.11. 2016

Myslivci s novelou zákona v podstatě souhlasí

Českomoravská myslivecká jednota v podstatě souhlasí s navrhovanou novelou mysliveckého zákona. Obává se pouze zásahů zákonodárců do minimální výměry nebo do tvorby honiteb. V současnosti činí minimální výměra 500 hektarů. ČTK to dnes řekla jednatelka jednoty Martina Novotná.

SVS nabádá chovatele k preventivním opatřením v souvislosti s novými případy ptačí chřipky v Evropě

Několik evropských zemí v uplynulých dnech informovalo o výskytu nových ohnisek vysocepatogenní aviární influenzy (ptačí chřipky) na svém území. Nové případy potvrdily Maďarsko, Polsko a Německo, možný výskyt je hlášen také z Chorvatska a Švýcarska.

Lehké plastové tašky zdarma skončí, poslanci to podpořili

Lidé zřejmě od roku 2018 nebudou moci ze zákona získat v obchodech zdarma lehké plastové tašky. Bezplatné by měly být jen sáčky například na pečivo. Poslanci na to kývli v prvním čtení, vládním návrhem novely zákona o obalech se nyní budou zabývat parlamentní výbory a poslanci mohou vznášet k zákonu pozměňovací návrhy.

Globální oteplování může výnosy ze zemědělství srazit až o polovinu, tvrdí studie

Přibývá vědeckých studií, které předpovídají celosvětově pokles výnosů zemědělských plodin do roku 2050 v souvislosti s oteplováním planety. Část vědců dokonce odhaduje, že v některých oblastech klesne produkce až o 50 procent.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info