Souhrn událostí uplynulého dne – 14. 11. 2016

Emise do roku 2040 klima v ČR neovlivní, pak prý ale dramaticky

Množství emisí v ovzduší nebude hrát do roku 2040 ve změně klimatu v Česku prakticky žádnou roli, bude však mít dramatický dopad na změnu směrem ke konci století. Uvedli to na základě modelů vědci z projektu CzechAdapt, který vznikl v brněnském Ústavu výzkumu globální změny.

Schodek zahraničního agrárního obchodu stoupl na 16,4 miliardy Kč

Schodek agrárního zahraničního obchodu se za tři čtvrtletí meziročně zvětšil o třetinu na 16,4 miliardy korun. Dovozy rostly rychleji než vývoz, meziročně stouply o zhruba sedm miliard korun, vývoz o přibližně 2,6 miliardy korun.

Cena dříví roste, přestože ho je v lesích dost

Cena kvalitního palivového dříví roste, prodejci v těchto dnech nestíhají. Zájem o naštípané dřevo je obrovský. Kalamit, které jeho cenu obvykle snižují, ubylo. V uklizených lesích také vlastníci omezují takzvanou samovýrobu, která byla pro majitele domů nejlevnější.

Do potravinové sbírky se zapojilo přes 650 obchodů, lidé nakupují hlavně trvanlivé jídlo

Vybrané výrobky poputují buď do potravinových bank, nebo budou předány přímo neziskovým organizacím, které se starají o seniory, matky s dětmi, dětské domovy nebo třeba bezdomovce. V loňském roce věnovali lidé celkem 236 tun potravin, letos by organizátoři rádi překonali hranici 300 tun.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info