Souhrn událostí uplynulého dne – 21.11. 2016

Potraviny podražily, patrné je to u másla, cukru, vajec a sýru

Potraviny v obchodech podražily. Za poslední rok je nárůst ceny patrný zejména u sýru, který zdražil o třetinu. Více peněz ale musí lidé platit i za nákup másla, cukru a vajec, čímž se jim pečení vánočního cukroví letos prodraží.

Globální zákaz GMO dobro nepřinese, tvrdí výzkumníci z Indiany

Hned několik mezinárodních organizací, které se věnují aktivní ochraně životního prostředí, si vytyčilo za svůj programový cíl celosvětové potlačení a zákaz pěstování geneticky modifikovaných plodin.

Lesy ČR chystají zásah v dceřiné firmě, výrazně prodělává

Hradecká lesní a dřevařská společnost, kterou z poloviny vlastní Lesy ČR, prochází krizí. Dříve vysoce výdělečná firma prodělala loni šest milionů korun. Státní podnik hledá řešení. Špatná hospodářská situace v Hradecké lesní a dřevařské společnosti nutí Lesy ČR, které ji z poloviny vlastní, aby rozhodly o dalším postupu vůči firmě.

Spotřeba antibiotik podle veterinářů mírně klesá

Podle Komory veterinárních lékařů celková spotřeba antibiotik mírně klesá, avšak rezistence původců nákaz může vzrůstat, když si humánní antibiotika aplikují lidé sami, bez lékařského předpisu, anebo když ta veterinární podávají sami chovatelé, a to jak malým, tak velkým zvířatům.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info