Souhrn událostí uplynulého dne – 23.11. 2016

Největší podíl národní podpory Ministerstva zemědělství půjde v příštím roce do živočišné výroby

Vláda dnes schválila dotační programy zemědělství pro rok 2017, které jí předložil ministr Marian Jurečka. Z národních zdrojů získá zemědělství přibližně 2,8 miliardy korun. Největší částka, celkem 1,9 miliardy, připadne odvětví živočišné výroby.

Vláda schválila obnovu Krušných hor za čtyři miliardy Kč

Vláda dnes schválila program obnovy Krušných hor, který by měl do roku 2030 stát až 4,1 miliardy korun. Na twitteru o tom informoval premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Přibližně polovina peněz určených na obnovu lesů a vypořádání se s přemnoženou zvěří bude z evropských programů na rozvoj venkova a z operačního programu Životní prostředí.

Průzkum: Čeští pivaři letos pili o půl piva týdně méně

Čeští pivaři letos vypili o zhruba půl piva týdně méně. Týdenní spotřeba se snížila na 7,7 velkých piv, ženy vypily 2,2 piva týdně. Vyplývá to ze zářijového průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění, který na dnešní tiskové konferenci zveřejnil sociolog Jiří Vinopal.

Jurečka obměnil většinu členů rady Vinařského fondu

Členy vedení Vinařského fondu ČR se nově stali například oceňovaný vinař a místopředseda Vinařské asociace Jiří Maděřič nebo organizátor soutěže Král vín Luboš Bárta. Celkem ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) jmenoval sedm nových členů, včetně zástupců Vinařské asociace, která práci fondu dlouhodobě kritizovala.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info