Souhrn událostí uplynulého dne – 24.11. 2016

Mládek: MZe na vládě zablokovalo návrh na vznik průmyslových zón

Ministerstvo zemědělství dnes na jednání vlády zablokovalo návrh resortu průmyslu na vybudování nových průmyslových zón se státní podporou. Na twitteruto uvedl ministr průmyslu Jan Mládek (ČSSD). Vláda projednávání bodu přerušila. Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) sdělil, že nemohl souhlasit s tím, aby se zóny vznikaly na nejkvalitnější půdě.

V příštím roce bude SZIF hospodařit s více než 37 miliardami korun

Vláda České republiky dnes schválila „Návrh rozpočtu Státního zemědělského intervenčního fondu na rok 2017“, který vychází z návrhu kapitoly Ministerstva zemědělství. Pro příští rok obdrží SZIF dotace ve výši 37,2 miliardy korun, z toho 6,5 miliardy korun půjde ze státního rozpočtu a 30,7 miliardy korun z rozpočtu Evropské unie.

Odpad je materiál a v ideálním případě vůbec nevzniká

V rámci Evropského týdne pro snižování množství odpadů uspořádalo Ministerstvo životního prostředí informační seminář určený obcím pod názvem „Předcházení vzniku odpadů v obcích a možnosti financování z Operačního programu Životní prostředí 2014 – 2020“.

Sucho hluboké podzemní zásoby vody nepociťují, u povrchu ano

Hladiny podzemních vod jsou na čtvrtině republiky stále mimořádně nebo silně pod normální úrovní, zejména v severovýchodních Čechách. Uvádí to nejnovější týdenní zpráva Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), datovaná k polovině listopadu.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info