Zájem o pivní speciály roste, v nabídce se opět objevuje Zubr Maxxim
28.11.2016 | Pivovar ZUBR, a.s.
Čtrnáctistupňový pivní speciál Zubr Maxxim nechybí v nabídce ani v letošním roce. Právě v těchto dnech se opět začíná čepovat ve vybraných restauracích na Přerovsku, Olomoucku a Zlínsku, dostupný bude i v maloobchodní síti. Pivovar Zubr ho celkem uvařil 1.400 hektolitrů, což je o 200 hektolitrů více než v loňském roce.
S prvním adventem se tak vrací sváteční speciál, který je nejprodávanějším speciálem pivovaru Zubr. „Zubr Maxxim zařazujeme v předvánočním období do nabídky již sedmým rokem. Je potvrzením, že poptávka po pivních speciálech roste, a to obzvláště v období podzimu a zimy, kdy lidé dávají přednost silnějším pivům,“ říká Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr, který tak potvrzuje, že právě stoupající zájem o méně tradiční a silnější piva je jedním z hlavních spotřebitelských trendů na pivním trhu v posledních letech.
V čem spočívá tajemství úspěchu piva Zubr Maxxim prozradila sládková pivovaru Zubr Nataša Rousková: „Maxxim se připravuje klasickým způsobem za použití kvalitních českých surovin a pivovarských kvasnic. Při jeho výrobě se vychází ze staré receptury, díky které Maxxim vyniká typickým aroma, sytější barvou a vyšší hořkostí. V ležáckém sklepě pak pivo zraje celých 90 dní, proto s jeho výrobou začínáme již v létě, aby již se začátkem adventu bylo na čepu."
Pro ty, kdo by si Maxxima chtěli vychutnat nejen v oblíbené hospodě, ať už ve filtrované nebo nefiltrované podobě, ale také doma, je připraveno i lahvové balení. Balení multipack po osmi kusech je dostupné ve vybraných maloobchodních prodejnách již od poloviny listopadu.
Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí holdingu PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa A a Regionální potravina a známky CHZO "České pivo". Nejprodávanějším pivem z produkce je 11° ležák Zubr Grand, který je vítězem degustační soutěže České pivo 2016 v kategorii jedenáctistupňových piv. Ocenění v soutěži si odnesla i piva Zubr Gold a Zubr Classic (2. a 3. místo v kategorii výčepních piv). Pivovar také získal absolutní vítězství v degustační soutěži Zlatý pohár PIVEX 2016 (Zubr Premium); 1. místo v kategorii ležáků (Zubr Premium), 1. a 2. místo v kategorii výčepních piv (Zubr Gold; Zubr Classic) a 3. místo v kategorii tmavých piv (Zubr Classic tmavý).
KONTAKT PRO MÉDIA
Agentura Ariston PR
Jan Vávra, tel.: 222 523 147, e-mail: jan.vavra@aristonpr.cz
Jana Dobrovská, tel.: 606 344 502, e-mail: jana.dobrovska@aristonpr.cz
Další články v kategorii
- Stop plýtvání. Čechy oslovily bedýnky s ošklivým jídlem, zájem o ně je obrovský (13.08.2022)
- Produkce masa na jihu Moravy klesla zejména u vepřového, nižší byl i chov prasat (12.08.2022)
- Nedostatek lesního medu musí výrobci řešit dovozem ze Španělska i Argentiny (12.08.2022)
- Arktida se oteplila téměř čtyřikrát rychleji než zbytek světa, uvádí studie (12.08.2022)
- 30 let zpět: Kvalita potravin kulhala, inspekce rozdala osmnáct set pokut (12.08.2022)
- Ve Štítné nad Vláří uhynuly ryby kvůli úniku splašků z čistírny odpadních vod (12.08.2022)
- Náhrada za jednorázový plast by neměla být opět na jedno použití, míní experti (12.08.2022)
- Čeští lesníci školí mongolské kolegy, snaží se zachránit místní lesy (12.08.2022)
- Už to začíná: netopýří noc letos proběhne na více než 40 místech (12.08.2022)
- Vědci ověřují genetickou diverzitu a klonovou identitu u břízy bělokoré (12.08.2022)