Souhrn událostí uplynulého dne – 1.12. 2016

Tato prodejna je skutečně česká. Startuje nová značka, která ocení původ i kvalitu

Nový certifikát od Asociace českého tradičního obchodu mohou získat kvalitní české prodejny s převahou tuzemského zboží. Usilují o něj například obchody ze sítí COOP, ENAPO či Brněnka. Kritéria jsou odlišná od projektu Diamantová liga kvality, který letos spustil Svaz obchodu sdružující hlavně velké řetězce.

Prodejny Žabka loni v ČR vykázaly ztrátu 31 milionů Kč

Obchody Žabka v Česku vykázaly ve finančním roce 2015/2016 tržby 1,2 miliardy korun a ztrátu 31 milionů korun. Vyplývá to z výroční zprávy firmy. Vlastník sítě, Tesco, před rokem vyčlenil síť obchodů do nové společnosti Tesco Franchise Stores.

Veterináři našli v pražské prodejně skoro 110 kg prošlých filet

Veterináři objevili v prodejně Fishee´s v Praze 9 skoro 110 kilogramů prošlých rybích filet a krabích klepet. Provozovateli hrozí 50milionová pokuta, sdělil dnes ČTK mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Pejchal.

Startuje EET pro hotely a restaurace. Co čeká na 40 tisíc podnikatelů?

Účet za každé pivo a jídlo, které si dnes dáte v restauraci, by měl zaevidovat stát. O půlnoci začal ostrý provoz EET, prozatím je povinná pouze pro podnikatele v ubytovacích a stravovacích zařízeních. Stát si slibuje, že přinese miliardy do rozpočtu a narovná podmínky v podnikání, kde dosud někdo daně platí a jiný ne.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info