Souhrn událostí uplynulého dne – 6.12. 2016

Lesy ČR přispějí do rozpočtu 5,6 miliardy Kč, vláda souhlasí

Státní podnik Lesy ČR by letos měl převést do státního rozpočtu 5,6 miliardy korun. Souhlas s převodem mu dala vláda, řekl dnes na tiskové konferenci ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). Loni podnik, kterému patří zhruba polovina lesů v zemi, přispěl do rozpočtu 8,2 miliardy Kč.

Pěstitelé jdou do boje za chráněné označení českého máku

Česko je jedním z největších producentů potravinářského máku na světě. I proto chtějí tuzemští producenti lépe bránit svou produkci oproti dovozu levného máku pro technické účely, který se za český mák často vydává. Po letech příprav proto tuzemští pěstitelé oficiálně požádali o zapsání Českého modrého máku na seznam Chráněných zeměpisných označení EU.

Čína propadla avokádu, poptávka po „symbolu luxusu“ rychle roste

Avokádo je v západním světě hitem už několik let. Už tak silnou poptávku ale razantně začala zvyšovat Čína. Pro tamní spotřebitele se avokádo stalo symbolem západního luxusu. V minulosti bylo avokádo výsadou především lidí v největších čínských městech. Nyní spotřeba avokáda rapidně roste po celé zemi.

Ledového vína bude z letošní sklizně patrně méně

Ledového vína bude z letošní sklizně patrně méně než v minulých letech. Řada vinařů, kteří se tímto exkluzivním sortimentem zabývají, letos sladké víno dělat nebude, další čekají na mrazy, zjistila ČTK dnes od vinařů. Hrozny na ledové víno musejí projít mrazem, teplota při sklizni musí být minimálně minus sedm stupňů.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info