Štědrovečerní večeře v hotelové restauraci? Proč ne?

Sváteční večeře bez stresu a námahy? Pokud se rozhodnete a necháte přípravu slavnostní tabule na některé z restaurací, máte na Štědrý den o starost méně.

Možnost zasednout ke štědrovečerní večeři mají lidé především v Ostravě. Menu o několika chodech nabízejí ostravské hotely.

Štědrovečerní večeře v restauraci La Brasserie Hotelu Imperial patří již tradičně k nejúspěšnějšímu gastronomickým akcím. Již od začátku prosince má hotel z kapacity 85 míst všechna místa rezervována.

„Z větší části se jedná o naše pravidelné hosty, pouze pár jich u nás bude slavit Vánoce poprvé. Nabízíme speciální vánoční menu v ceně 795 korun na osobu, ve kterém si najdou to své jak milovníci české vánoční klasiky, tak ti, kteří dávají přednost netradičním pokrmům v moderní úpravě. Hotelová restaurace bude kromě rybí a hrachové polévky servírovat také vývar z hovězí oháňky a kromě kapra také candáta, kuřecí supremme či dančí kýtu. Jablečný závin, višňové pirohy nebo sýry s hruškovou marmeládou sváteční menu zakončí," uvedla marketingová manažerka hotelu Klára Daňková. Stejná situace je u Štěpánského brunche 26. prosince a Novoročního brunche 1. ledna, které jsou také již měsíc dopředu vyprodány.

Čtyřhvezdičkový Clarion Congress Hotel Ostrava si připravil štědrovečerní menu z tradičních surovin inspirované světovou kuchyní. Pro tuto speciální příležitost sestavil šéfkuchař Otto Kokoszynski pětichodové menu. Jako předkrm se podává zauzené kachní prso, polévka v podobě hráškového krému s kapřími stripsy v sezamu a hlavním chodem je filé z kapra na modro. Sváteční menu doplní malinový sorbet, cukroví, vánoční oplatka a med.

„Večeře bude servírována v 18 hodin v restauraci Benada, kde se hosté mohou těšit na sváteční atmosféru včetně elegantně nazdobeného českého smrku. Rezervace jsou ještě možné na recepci, telefonním čísle 596 702 111 nebo na e-mailu reception.ccho@clarion-hotels.cz," uvedla PR manažerka Dana Belušová.

Také šéfkuchař hotelu Park Inn by Radisson Hotel Ostrava Pavel Čadil se na vánoční menu připravil.

Až do 27. prosince bude Bamboo restaurant hotelu nabízet jemnou vánoční polévku z kapra, rychvaldského smaženého kapra v bylinkové strouhance a jablečné crumble.

„Cena menu je 570 korun a rezervaci je potřeba udělat dva dny dopředu. Sváteční tabule se podává od 11.30 do 22 hodin, jen na Štědrý den máme otevřeno do 21 hodin. Na Štědrý den máme ještě volno, objednávat lze prostřednictvím e-mailu marketa.zosakova @rezidorparkinn.com nebo telefonicky na čísle 595 195 000," uvedla marketingová manažerka hotelu Markéta Zošáková.

Autor: Hana Porebská

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info