Souhrn událostí uplynulého dne – 22.12. 2016

Producenti ryb mohou získat 120 milionů korun z OP Rybářství

Producenti ryb by měli dostat 120 milionů korun z evropského Operačního programu Rybářství. Dnes o tom informovalo ministerstvo zemědělství. Celkově je v programu, který poběží do roku 2020, z EU 855 milionů korun, dalších 245 milionů korun dodá Česká republika.

Potravinářská inspekce zjistila toxinem kontaminované hrozinky z dovozu

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala společnosti Penny Market s.r.o. prodávat rozinky značky ENSA v balení 500 g, označených datem minimální trvanlivosti do 31. 7. 2017, šarže: E03160323C.

Pivní vánoční nabídka: silnější verze, větší lahve i zdobené basy

Piva se logicky nejvíce vypije během horkého léta, ale i kolem vánočních svátků si Češi hořkého moku dopřejí více než obvykle. Na to reagují i pivovary, které se řadou novinek snaží podpořit zimní spotřebu. Vánoce jsou klíčovým obdobím především pro Pilsner Urquell.

Vinařství Sonberk se letos vrátilo ke slámovému vínu

Vinařství Sonberk z Popic na Břeclavsku se letos po třech letech vrátilo k výrobě slámového vína. Tuto specialitu chystá jen v letech, kdy je větší sklizeň. S lisováním hroznů, které vysychají na speciálním rohožích, počítají v Sonberku na počátek února, řekl dnes ČTK sklepmistr vinařství Oldřich Drápal

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info