Souhrn událostí uplynulých dní – 27. – 28.12. 2016

SSHR chce, aby skladování státních zásob mimo ČR řešila vláda

Správa státních hmotných rezerv (SSHR) chce, aby o uložení českých hmotných rezerv v zahraničí vždy rozhodovala vláda. Přichystala proto novelu zákona o působnosti SSHR, kterou novinku zavádí. Nyní ji posoudí ministerstvo průmyslu a obchodu, následně případně vláda. V rozhovoru s ČTK to řekl předseda správy Pavel Švagr.

Tchibo zdraží kávu, reaguje na vyšší nákupní ceny a slabé euro

Přední německá pražírna kávy Tchibo zvýší od 16. ledna maloobchodní ceny, nárůst se bude pohybovat od 30 do 50 centů (8,10 až 13,50 Kč) za půlkilogramové balení. Firma dnes uvedla, že reaguje na zvýšení nákupních cen i na slabý kurz eura. Nejprodávanější káva Feine Milde tak zdraží z nynějších 5,69 na 5,99 eura (162 Kč).

Ministr Jurečka: Zemědělcům v živočišné výrobě pomáháme z krize, nad rámec běžných opatření dostali slíbené miliardy

Více než 3,6 miliardy korun vyplatilo či v nejbližší době vyplatí Ministerstvo zemědělství nad rámec běžných opatření zemědělcům v živočišné výrobě, kterou postihla krize v důsledku mimořádně nízkých výkupních cen mléka a vepřového masa.

Svijanský pivovar loni rekordně vydělal, ale čeká horší časy

Přes čtvrt miliardy korun čistého vydělalo loni svijanské pivo. Majitelé pivovaru, který byl ještě před dvaceti lety na zavření, ale očekávají horší časy především kvůli očekávanému úbytku hospod. Pivovar Svijany loni dosáhl zisku 258 milionů korun při tržbách 1,1 miliardy korun.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info