20. - 21.1. 2017 Dny otevřených dveří na ČZU se blíží

Váháte, na jakou vysokou školu podat přihlášku? Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU) zve na Dny otevřených dveří ve dnech 20. a 21. ledna 2017 od 9.00 do univerzitního areálu ČZU v Praze-Suchdole (bus č. 107, 147 „Zemědělská univerzita“ ze stanice metra „A“ Dejvická nebo ze zastávky u železniční stanice Praha – Podbaba).

Špičkové laboratoře, školní formule, polní roboty, speciální simulátory, demonstrační stáje, dokumenty z rozvojových zemí a především informace, o tom, co se na ČZU opravdu můžete naučit, nabídnou Dny otevřených dveří na ČZU. Jejich cílem je přiblížit atmosféru vysokoškolského studia ještě před odesláním přihlášek, usnadnit uchazečům výběr vysoké školy a pomoci jim s přípravou na přijímací řízení.

V pátek 20. ledna a v sobotu 21. ledna bude možné si od 9.00 hodin prohlédnout nejen kampus, ale zblízka vidět špičkové laboratorní přístroje, navštívit učebny i posluchárny. Zástupci vedení fakult budou prezentovat studijní možnosti a odpovídat na dotazy přítomných. Na neformální diskuse se zájemci o studium se těší i členové studentských organizací, kteří také budou návštěvníkům pomáhat při orientaci v areálu univerzity. Ve foyerech fakult budou pro uchazeče připraveny materiály s informacemi o studiu, přijímacích zkouškách a přípravných kurzech.

Dveře otevřou všechny fakulty ČZU – Provozně ekonomická fakulta, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, Technická fakulta, Fakulta lesnická a dřevařská, Fakulta životního prostředí, Fakulta tropického zemědělství – a Institut vzdělávání a poradenství (v Malé Chuchli). Podrobné informace o programu na jednotlivých fakultách naleznete na webových stránkách fakult, na fakultních FB profilech a také na místě, ve foyerech fakultních budov. Na webech či FB profilech také upřesněno, kdy akce končí (většinou v 15.00 hodin).

O studium na ČZU je mezi středoškoláky velký zájem. V roce 2016 se přihlásilo přes 22 tisíc uchazečů (podobně jako v předchozích letech). „Vysoká míra uplatnění absolventů ČZU v praxi a široké portfolio oborů je pro budoucí studenty důležitá,“ upozornil na některé z hlavních důvodů zájmu středoškoláků prorektor pro pedagogickou činnost Ing. Petr Zasadil, Ph.D.

Bližší informace lze najít na webu http://studuj.czu.cz. Zde jsou k dispozici vzorové testy, virtuální prohlídka kampusu, fotogalerie a další informace pro ty, kdo se akce nemohou zúčastnit nebo dávají přednost elektronické komunikaci.

Stipendium pro talentované studenty

ČZU přijímá nadané a motivované uchazeče o studium bez přijímací zkoušky s možností získat stipendium až 5 000 Kč měsíčně po celý první ročník. Tyto výhody poskytuje bez rozdílu všem, kteří se umístili na předních místech v předmětových soutěžích, jako jsou matematická, fyzikální či biologická olympiáda, středoškolská odborná činnost a další odborné soutěže garantované MŠMT.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info