Souhrn událostí uplynulého dne – 19.1. 2017

MŽP podpoří tzv. integrované územní investice a komunitně vedený místní rozvoj. Dá na ně 1,4 miliardy korun

Ministerstvo životního prostředí vyhlásilo spolu se Státním fondem životního prostředí ČR a Agenturou ochrany a krajiny ČR sedm nových výzev z OPŽP. V nich podpoří projekty Integrovaných územních investic [1] a Komunitně vedeného místního rozvoje [2], tedy projekty strategického významu, které přispějí k rozvoji daného regionu či města.

Právovárečníci rozporují prodej Prazdroje Japoncům. S pivovarem vedou soud

Právovárečné měšťanstvo v Plzni, které se trvale hlásí o vlastnická práva k bývalému Měšťanskému pivovaru, rozporuje prodej Plzeňského Prazdroje japonské skupině Asahi. Obrátilo se na eurokomisařku pro hospodářskou soutěž, kterou požádalo o pozastavení udělení souhlasu s prodejem.

Domácích zabijaček ubývá, loni jich bylo zhruba 100.000

Domácích zabijaček prasat dlouhodobě ubývá. Jitrnice, ovar či tlačenku z vlastnoručně vykrmeného "pašíka" si dopřeje rok od roku stále méně lidí. Podle odhadu ministerstva zemědělství bylo loni v Česku na domácích zabijačkách poraženo 100.000 prasat, o rok dříve šlo o 110.000 kusů.

Vzniká seznam „nebezpečných“ druhů. Pstruzi se ale hubit nebudou

Ministerstvo životního prostředí připravuje seznam invazivních druhů rostlin a zvířat, které se přemnožily a měly by se začít systematicky hubit. Objevily se spekulace, že na něm bude třeba akát, kamzík, pstruh duhový nebo amur. Podle ministra Richarda Brabce je to zbytečná hysterie.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info