Ministr Jurečka na IGW v Berlíně: Pro pomoc s uplatněním českých společností na zahraničních trzích využíváme řadu proexportních nástrojů

Tisková zpráva – Odborníkům, obchodníkům i běžným návštěvníkům je určen mezinárodní veletrh potravinářství, zemědělství a zahradnictví Internationale Grüne Woche, který se ode dneška do 29. ledna koná v Berlíně. Ani letos na něm nechybí Česká republika se svojí národní expozicí. Veletrh je také místem setkávání nejvyšších představitelů agrárního sektoru zemí západní, střední a východní Evropy.

„Výstavy a veletrhy jsou výbornou příležitostí pro prezentaci firem, navazování obchodní spolupráce a získávání nebo rozvíjení obchodních vztahů. Na Ministerstvu využíváme řadu proexportních nástrojů, kterými se snažíme českým společnostem pomoci s uplatněním na zahraničních trzích. Kromě účasti na výstavách a veletrzích v zahraničí jsou rovněž velmi důležité posty zemědělských diplomatů, které jsme zřídili v Rusku, Číně, Saúdské Arábii a Srbsku. Rozšíříme je o Spojené státy, Libanon a Japonsko,“ řekl při dnešním zahájení ministr zemědělství Marian Jurečka.

Pod patronací českého Ministerstva zemědělství letos na veletrhu vystavuje například firma Indiana s.r.o., která se specializuje na výrobu sušeného masa a významný producent ovocných destilátů ve střední Evropě Rudolf Jelínek, a.s. (přehled všech vystavovatelů z ČR v příloze).

Stánek MZe je místem jednání zahraničních delegací, setkání se zástupci zahraničních a domácích firem, zástupců veletržních správ, marketingových agentur, svazů a organizací činných v agrárním a potravinářském sektoru. Návštěvníci zde mohou získat různé publikace, zejména aktualizovanou verzi katalogů kontaktních adres resortu zemědělství v ČR a kontaktních adres výrobců v potravinářském průmyslu.

Výstava je zaměřena v oblasti potravinářství na prezentaci gastronomie, na čerstvé produkty, ryby, maso a mléčné výrobky. Dále je představen široký výběr vín z různých zemí, piva a alkoholických nápojů, nechybí ani trendy v potravinářství a biopotravinách. Součástí výstavy je i lesnictví a myslivost, zahradnictví, květinářství a přehlídky hospodářských zvířat. Partnerskou zemí veletrhu Grüne Woche je pro letošek Maďarsko. Česká republika byla partnerskou zemí v roce 2005.

Letošního veletrhu Internationale Grüne Woche se účastní více než 1600 vystavovatelů z 65 zemí, každoročně ho navštíví kolem 400 tisíc návštěvníků.

Markéta Ježková

tisková mluvčí Ministerstva zemědělství

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info