Souhrn událostí uplynulého dne – 23.1. 2017

Lesům ČR do konce listopadu klesl zisk o 21 procent na 4,6 mld.Kč

Státnímu podniku Lesy České republiky (LČR) za leden až listopad roku 2016 klesl hrubý zisk meziročně o 21 procent na 4,57 miliardy korun. Tržby za vlastní výrobky a služby podniku za toto období klesly o 11 procent na 10,03 miliardy korun. Těžba dřeva se zvýšila o 1,8 procenta na 7,42 milionu metrů krychlových.

O zemědělskou půdu je velký zájem, ceny loni stouply o čtvrtinu

Částky vyplácené za půdu zvyšuje nejen zájem samotných farmářů, ale také investičních fondů, které se v posledních letech podílejí na téměř polovině obchodů. Průměrná cena za hektar zemědělské půdy loni vystoupala na 204 tisíc korun. Meziročně to znamená nárůst o čtvrtinu.

Jurečka: Spotřeba piva v EU klesá, pro Budvar je zajímavá Asie a Afrika

Ministr zemědělství Marian Jurečka chystá zahraniční expanzi státních podniků Budějovický Budvar a Lesy České republiky. Jako perspektivní vidí především asijský a africký trh, kde očekává růst poptávky po pivu. U Lesů je zase motivován nízkými cenami lesních pozemků v některých zemích Evropy.

Ministr Jurečka: Mým cílem je zdravá krajina a zem

Zelená nafta i pro živočišnou výrobu, investice do potravinářství, program na obnovu Krušných hor, podpora výstavby malých vodních nádrží, program na údržbu kulturního dědictví venkova, úspory v administrativě i informačních technologiích – to jsou jen některé aktivity, které se za loňský rok podařilo Ministerstvu zemědělství dotáhnout do úspěšného konce.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info