Na Vysočině loni stoupla výroba hovězího masa skoro o desetinu
06.02.2017 | ČTK
Na Vysočině loni stoupla výroba hovězího masa o 9,6 procenta na 15.945 tun v jatečné hmotnosti. Byla druhá nejvyšší v Česku, více hovězího masa minulý rok dodali jen chovatelé skotu z Pardubického kraje. Produkce vepřového masa podle Českého statistického úřadu (ČSÚ) na Vysočině minulý rok zaznamenala pokles, a to o 6,2 procenta.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Průzkum: Obliba kapra na Štědrý den klesá, roste obliba umělých stromků (18.12.2025)
- Australský podnikatel českého původu Josef Chromý proslul jako uzenář i vinař (18.12.2025)
- Česko rozšiřuje plochy ekologického zemědělství. Bio obiloviny a tradiční odrůdy nabývají na oblibě (18.12.2025)
- Analytik: Zmírnění zákazu prodeje aut se spalovacím motorem je kosmetická úprava (18.12.2025)

Tweet



