Ministerstvo nesouhlasí se zrušením tendru na mobilní volání

Ministerstvo zemědělství nesouhlasí s rozhodnutím předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petra Rafaje, kterým po dvou letech projednávání rozhodl o zrušení soutěže na poskytování mobilních telekomunikačních služeb resortu. Objem zakázky byl 49 milionů korun. Ministerstvo přemýšlí o podání správní žaloby, řekla dnes ČTK mluvčí resortu Markéta Ježková.

"Ministerstvo bude vyhodnocovat, zda bude v této věci podána správní žaloba. Po právní ani věcné stránce s rozhodnutím předsedy ÚOHS nesouhlasí, rozhodující však bude ekonomická stránka. Za každých okolností ministerstvo vybere nabídku toho operátora, který nabídne nejlevnější cenu," sdělila Ježková. Podle ní se i přes zrušení tendru podařilo resortu díky elektronické aukci během dvou let snížit ceny těchto služeb na třetinu. Ušetřil tak podle ní zhruba 50 milionů korun.

Resort zakázku vypsal v březnu 2015, ÚOHS se případem zabýval asi rok a půl. Ministerstvo podle úřadu nepostupovalo transparentně. Úřadu vadil požadavek různých alternativních technologií v případě dostupnosti lepšího pokrytí. Ministerstvo tak podle antimonopolního úřadu nevymezilo zakázku v takových podrobnostech, které jsou nezbytné pro zpracování nabídky.

"Postup zadavatele mohl podstatně ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky," uvedl Rafaj. Ministerstvo navíc musí zaplatit náklady řízení ve výši 30.000 Kč.

Součástí zakázky bylo zajištění mobilních hlasových služeb a mobilních datových služeb. Ministerstvo dál požadovalo maximální dostupnost a spolehlivost služby, zajištění potřebného rozsahu telefonních čísel nebo zabezpečení zákaznické podpory.

Autor: ČTK

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info