Souhrn událostí uplynulého dne – 16.2. 2017

Mapy ohrožení smrkových porostů suchem pomohou rozpoznat rizikové oblasti

Jako rámcový podklad pro poskytování podpory pro obnovu porostů kalamitně poškozených suchem slouží mapy, které zpracovali experti z Výzkumného ústavu lesního hospodářství a myslivosti, v. v. i. Mapy ohrožení smrkových porostů vznikly na základě podkladů Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Jak je to s cenami mléka v EU?

Podle poslední aktualizace Evropské komise z února 2017 se platby, které dostávají farmáři za mléko ve „starých“ zemích Evropské unie, liší od těch, které dostanou v novějších státech EU. V České republice patří bohužel ceny mléka k nejnižším z členských států EU.

Nechceme, aby se z lesů stala divočina, říká šéf Lesů ČR

Kde je dnes hospodářský les, kam lidé chodí na houby, kde sportují a odpočívají, může být brzy divočina, jakou by rádi měli v lesích například stoupenci Hnutí Duha, řekl v rozhovoru pro Právo generální ředitel státního podniku Lesy ČR Daniel Szórád. Podle něj senátoři moudře vrátili poslancům novelu zákona o ochraně přírody.

Zelenina prudce zdražuje, okurky o více než polovinu

Zelenina v českých obchodech je dražší než před rokem. Z analýzy letáků ze serveru Kupi.cz pro Novinky vyplynulo, že nejvíce zdražily papriky, květák a česnek. A výrazný narůst cen u salátových okurek, česneku nebo brokolice potvrdil i Index spotřebitelských cen ČSÚ.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info