Souhrn událostí uplynulého dne – 23.02. 2017

Dvoufázová obnova má pozitivní vliv na budoucí stabilitu lesa

Pro obnovu lesa poničeného přírodními živly je velice vhodný alternativní způsob pěstování, tzv. dvoufázová obnova. Spočívá v principu využití přípravných dřevin, které postupně upraví málo příznivé růstové podmínky a následně umožní snazší vnášení cílových dřevin.

NÁRODNÍ ZEMĚDĚLSKÉ MUZEUM BUDE MÍT POBOČKU V OSTRAVĚ

Původní veronikárna vítkovických železáren a hala skladu žáruvzdorného materiálu, které těsně navazují na Důl Hlubina, se během tří let změní v depozitárně expoziční objekt Národního zemědělského muzea.

Bernard rozšiřuje varnu, do rozvoje pivovaru investuje 70 mil. Kč

Rodinný pivovar Bernard rozšiřuje varnu, aby v ní bylo možné uvařit až dvojnásobné množství piva. Výstav humpoleckého pivovaru rok od roku stoupá. Nynější varna se už v letních měsících dostávala na hranici své kapacity a musela být v provozu i non-stop, řekl ČTK spolumajitel pivovaru Josef Vávra.

Povinná maturita z matematiky způsobí odliv studentů odborných škol

Potravinářská komora ČR a Agrární komora ČR nesouhlasí s rozšířením maturitní zkoušky z matematiky na všechny obory středoškolského vzdělání. Tuto snahu považujeme za další z dlouhé řady nebezpečných experimentů českého školství nepřinášejících nic pozitivního.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info