Souhrn událostí uplynulého dne 23. 2. 2017

Českých potravin výrazně ubylo. Řetězce reagují na přísnější pravidla

Kdo chce propagovat potravinu jako českou, musí od ledna splnit přísnější pravidla. Zkusili jsme zjistit, jaký podíl tohoto zboží nabízejí tuzemské řetězce. Přesná čísla nemají k dispozici, nebo je nechtějí zveřejnit.

Mrazy prozatím vinohrady příliš nepoškodily

Mrazy letošní zimy zatím nemají větší negativní dopad na jihomoravské vinice. Intenzita mrazů v jednotlivých regionech Moravy byla rozdílná, nejvíc zasáhly sever Slovácké podoblasti. Vyplývá to z vyjádření vinařů pro ČTK.

Česká cesta certifikace lesů je správná PEFC je celosvětovým lídrem certifikace

Aktuální vývoj ve světovém lesnictví potvrzuje kvalitu certifikace lesů systémem PEFC, který je dominantním certifikačním systémem v českém lesnictví. O těchto kvalitách je však třeba intenzivněji přesvědčovat zpracovatele a spotřebitele dříví.

Dovoz vín z Moldávie do Česka loni vzrostl o šest procent

Dovoz vín z Moldavska do Česka loni vzrostl o šest procent na téměř 77.000 hektolitrů. Z této země se do České republiky aktuálně dováží nejvíce vína ze všech zemí mimo Evropskou unii, vyplývá ze statistik celníků. Podle Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) je přitom kvalita těchto vín vysoce problematická.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info