Souhrn událostí uplynulého dne – 27.2. 2017

Silný vítr poničil Lesům ČR do 100.000 metrů krychlových dřeva

Silný vítr, který v noci na dnešek zasáhl Českou republiku, zatím poničil podle předběžných odhadů v lesích státního podniku Lesy České republiky (LČR) do 100.000 metrů krychlových dřeva. Představuje to mírně přes jedno procento celoročního objemu těžby dřeva ve státních lesích. ČTK to řekla mluvčí LČR Eva Jouklová.

Představenstvo komory podpořilo Jandejska na pozici prezidenta

Představenstvo Agrární komory ČR na dnešním mimořádném jednání podpořilo kandidaturu ředitele společnosti Rabbit Trhový Štěpánov Zdeňka Jandejska na pozici prezidenta komory. ČTK to řekl Jiří Felčárek z Agrární komory ČR. Volební sněm se bude konat 16. března v Olomouci.

Sobotka chce na schůzce V4 o potravinách zástupce Evropské komise

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) navrhuje, aby se chystaného mimořádného summitu visegrádské čtyřky (V4 - Česko, Slovensko, Polsko, Maďarsko) kvůli rozdílné kvalitě potravin zúčastnil i zástupce Evropské komise. Komise a ministři zemědělství EU by tak mohli rychle přijít s konkrétními návrhy řešení.

Kolik skutečně prodávají českých potravin? Ve hře je nová povinnost pro řetězce

Šéf Asociace českého tradičního obchodu Zdeněk Juračka navrhuje, aby obchody jednou ročně zveřejňovaly, jak velký podíl českých potravin prodávají. Pomůže to zpřehlednit maloobchodní trh, domnívá se. Svaz obchodu a cestovního ruchu však varuje, aby takové návrhy nevedly k postihu ze strany Evropské unie za protekcionismus.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info