Vinař Horák obhájil v Paříži prvenství. Tentokrát zabodoval s Hibernalem

Velkého úspěchu dosáhlo vrbické Vinařství Horák na prestižní soutěži vín Vinalies Internationales v Paříži. Zatímco vloni ve francouzské metropoli zabodoval Horák jako šampion růžových vín, letos se dočkal stejného ocenění mezi bílými vzorky.

Konkrétně zazářil se svým Hibernalem ve výběru z hroznů 2016. „Je to něco neuvěřitelného, ještě teď jsem v šoku. Loni nám bylo řečeno. že uspět v kategorii rosé je náš životní úspěch a že zopakovat něco podobného se rovná zázraku, a letos v bílých vínech… Francouzi asi budou na mapě hledat, kde je Vrbice,“ podělil se o pocity Leoš Horák.

Medailemi porotci ocenili celkem šestatřicet moravských a českých vín, zlatou získalo deset vzorků, stříbrnou šestadvacet. Kromě Horákova Hibernalu získal zlato také například Ryzlink vlašský, výběr z bobulí, 2009 a Aurelius, výběr z cibéb, 2012 z rakvického vinařství Vinselekt Michlovský a bílé slámové víno odrůdy Pálava 2015 z vinařství ZD Němčičky.

Dva nejcenější kovy získala i růžová vína, a to Zweigeltrebe, kabinetní víno, 2016 z vinařství Bronislav Vajbar a Rosé Horák, pozdní sběr, 2016 z vinařství Horák.

Zlatou medaili dostal také Merlot, výběr z hroznů, 2011 z vinařství Vinselekt Michlovský. „Víme, že naši vinaři umí velká červená vína, a každý takovýto posel dává příslib, že jejich čas na domácí a mezinárodní scéně také přichází,“ komentoval hlavní someliér Salonu vín Marek Babisz. Po třech stříbrných si pak odvezlo domů Vinařství Horák a také firma Mikrosvín Mikulov.

Autor: Michal Hrabal

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info