Souhrn událostí uplynulého dne – 8.3. 2017

Poslanci KSČM chtějí zavést předkupní právo na zemědělskou půdu

Skupina poslanců KSČM ze sněmovního zemědělského výboru předložila návrh na zavedení předkupního práva na zemědělskou půdu. Předkupní právo by měl mít stát zastoupený Státním pozemkovým úřadem nebo oprávnění uživatelé, tedy zemědělci, kteří jsou na dané půdě v nájmu nebo pachtu.

Na školách bude neochucené mléko zdarma. Stát vyčlení 670 milionů

Děti budou dostávat mléko a neochucené mléčné výrobky ve školách od příštího školního roku zdarma, za ochucené budou rodiče připlácet. Stát dá na rozšíření programu až 670 milionů korun. V letošním školním roce stát přispěl 47 miliony korun, suma se tak zvedne až na čtrnáctinásobek.

Jarní počasí by mělo ptačí chřipku utlumit, míní šéf veterinářů

Teplé a slunečné počasí by mělo ptačí chřipku na jaře utlumit. Jedním z důvodů, proč se nakažené chovy utrácejí, je nebezpečí mutace viru, řekl v rozhovoru pro ČTK ústřední ředitel Státní veterinární správy Zbyněk Semerád. Aktuálně bylo kvůli nemoci v ČR utraceno už zhruba 98.000 ptáků.

Podzimní sucha poškodila na Pardubicku a Chrudimsku ozimou řepku

Na Pardubicku a Chrudimsku poškodila podzimní sucha ozimou řepku. Značnou část úrody musejí zemědělci zaorat. Delší zima naproti tomu ozimým obilovinám neublížila. ČTK to dnes řekla ředitelka krajské agrární komory Vanda Rektorisová.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info