Souhrn událostí uplynulého dne – 9.3. 2017

České džusy chystají tažení do Evropy

Dva lídři tuzemského trhu s čerstvými džusy Fruitisimo a Ugo startují mezinárodní expanzi. Obě sítě se v součtu tržeb dostaly hodně přes půl miliardy korun.

Zastupitelé Litoměřic budou řešit budoucnost Zahrady Čech

Budoucnost výstaviště Zahrada Čech budou dnes v Litoměřicích řešit zastupitelé. Ohroženo je pořádání plánovaných akcí, včetně podzimního zahrádkářského veletrhu Zahrada Čech. Město vypovědělo smlouvu se současným provozovatelem, uzavřít chce novou smlouvu.

Inflace znovu překvapila centrální banku. Potraviny nikdy nebyly dražší, říká ekonom

Ceny v Česku po období stagnace rostou už pátý měsíc v řadě. V únoru dosáhla inflace 2,5 procenta, a od ledna se tak drží v cílovém pásmu stanoveném centrální bankou. Růst cen je důležitý pro rozhodování centrální banky o ukončení kurzového závazku. Podle ekonomů by k "exitu” mohlo dojít už v dubnu nebo v květnu.

MŽP podpoří 5 miliony projekty na lokální ochranu biodiverzity a rozšíření sítě pozemkových spolků

Sekce ochrany přírody a krajiny MŽP vyhlásila výzvu v rámci Programu na podporu projektů nestátních neziskových organizací na léta 2016 – 2020, Podprogramu na podporu koordinačních projektů v ochraně přírody a krajiny v roce 2017, pro nevládní organizace na koordinaci drobnějších projektů podporujících ochranu biodiverzity.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info