Špatné hygienické podmínky v řeznictví v Nymburce
15.03.2017 | SVS ČR
Úřední veterinární lékaři SVS provedli minulý týden na základě anonymního podnětu kontrolu provozovny firmy MASO Traditional s.r.o. v Nymburce. Spotřebitel si stěžoval na prodej potravin s prošlým datem použitelnosti.
Při kontrole bylo zjištěno, že provozovna nevyhovuje požadavkům z hlediska čistoty.
Mimo to bylo zjištěno skladování tepelně opracovaných masných výrobků ve znečištěných přepravkách, umístěných přímo na podlaze společně s čerstvým drůbežím masem.
V chladírně masných výrobků byly skladovány potraviny s prošlým datem použitelnosti, další byly oschlé, poškozené od hlodavců, deformované a znečištěné. Navíc zde byly i potraviny neznámého původu.
Úřední veterinární lékaři pozastavili uvádění těchto potravin do oběhu a zároveň pozastavili výrobu masných výrobků, bourání čerstvého masa a porcování čerstvého drůbežího masa.
Podle zákona hrozí provozovateli pokuta až do výše 50 mil. korun.
Další články v kategorii
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Uhlíkově negativní zemědělství: Jak ho můžeme dosáhnout v českých podmínkách? (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Na Vánoce přijde sníh a mráz (22.12.2025)
- Umělé vánoční stromky zůstaly v menšině. Většina je od soukromých pěstitelů (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)
- Pivovar Strakonice loni prodal přes 49.000 hektolitrů piva, meziročně více (22.12.2025)
- Dovoz potravin bude rekordní, schodek stoupne na 55 miliard, odhaduje svaz (22.12.2025)
- Souhrn událostí uplynulých dní – 19. – 21.12. 2025 (22.12.2025)

Tweet



