Pivovar Zubr slaví své 145. výročí Narozeninovým speciálem

Oslavit 145. narozeniny pivovaru Zubr mohou jeho příznivci již od pondělí 27. března, kdy se na čepech restaurací objeví ZUBR Narozeninový speciál, který byl uvařen u příležitosti oslav položení základního kamene pivovaru. Originální 14,5% tmavé pivo je nejsilnějším speciálem, který lze z produkce pivovaru Zubr ochutnat.

Limitovaný speciál nabízí originální chuťový zážitek. „Jelikož 145. narozeniny jsou výjimečnou událostí, chtěli jsme, aby i náš narozeninový speciál byl výjimečný. ZUBR narozeninový speciál je charakteristický svojí tmavou, hnědočernou barvou a sametově hustou pěnou. Nechybí ani dobrý říz a výrazná hořkost, které jsou typické pro naše piva. Díky tradičnímu výrobnímu postupu, který se v pivovaru Zubr využívá již od jeho založení, kvasil tento speciál v otevřených kádích 60 dní a vyzrával při nízké teplotě v ležáckém sklepě, což mu dodává silnou plnou chuť,“ popisuje novinku v nabídce Nataša Rousková, sládková pivovaru Zubr.

Tajemství ZUBR Narozeninového speciálu spočívá především v kombinaci sladů a chmelů. Byl vyroben ze čtyř druhů moravských sladů (bavorského, karamelového, barevného a světlého), které byly připraveny z hanáckého ječmene tradičními sladařskými postupy. Každý z těchto sladů přináší do speciálu svou charakteristickou vůni, chuť a barvu, které společně dotváří jeho jedinečnost. Jeho výraznou hořkost mu do vínku daly čtyři druhy českých chmelů, kterým dominuje Žatecký poloraný červeňák z tršických chmelnic. Obsahuje 6,5 procent alkoholu.

„Speciál je možné ochutnat ve vybraných provozovnách, především v Přerově a okolí. K dostání bude také na našich narozeninových oslavách přímo v areálu pivovaru, kam všechny srdečně zvu. Ty proběhnou v pátek 21. dubna a připravili jsme pro všechny návštěvníky speciální dárek. Veškerou konzumaci nápojů v ceně vstupného,“ doplnil Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr. Předprodej vstupenek startuje již v pondělí 3. dubna v podnikové prodejně pivovaru a K.I.S. Přerov. Cena vstupenky v předprodeji je 145 Kč, na místě 200 Kč.

Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí holdingu PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa A a Regionální potravina a známky CHZO "České pivo". Nejprodávanějším pivem z produkce je 11° ležák Zubr Grand, který je vítězem v degustačních soutěžích Zlatý pohár PIVEX 2017 v kategorii ležáků a České pivo 2016 v kategorii jedenáctistupňových piv. Ocenění v soutěži PIVEX 2017 si odnesla také piva Zubr Classic a Zubr Gold (1. a 3. místo v kategorii výčepních piv). Pivovar Zubr byl zároveň zvolen na letošním jubilejním ročníku pivovarem čtvrtstoletí. Pivovar tak navázal na loňský úspěch, kdy si absolutní vítězství v degustační soutěži PIVEX 2016 odnesl ležák Zubr Premium.

KONTAKT PRO MÉDIA

Agentura Ariston PR

Jan Vávra, tel.: 222 523 147, e-mail: jan.vavra@aristonpr.cz

Jana Dobrovská, tel.: 606 344 502, e-mail: jana.dobrovska@aristonpr.cz

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info