Souhrn událostí uplynulého dne – 27.3. 2017

Zákaz kožešinových farem v Česku možná bude mít výjimky

Na zákaz kožešinových farem, který chce prosadit část poslanců, by se mohly vztahovat výjimky. Skončit by podle doporučení sněmovního výboru pro životní prostředí nemusely farmy věnující se například chovu lišek nebo norků, které by se mohly vykázat evropským certifikátem o dobrých životních podmínkách chovaných zvířat.

Čína se rozhodla obnovit dovoz masa z Brazílie

Čína se rozhodla obnovit dovoz masa z Brazílie, který Peking v pondělí pozastavil kvůli skandálu kolem uplácení inspektorů. Oznámil to dnes brazilský ministr zemědělství Blairo Maggi. Dovoz masa z Brazílie v minulých dnech kvůli skandálu zastavilo či omezilo více zemí.

Odboráři se se Zemědělským svazem na platech stále nedohodli

Zemědělští odboráři se s největšími zaměstnavateli sloučenými v Zemědělském svazu ČR (ZS) ohledně kolektivní smlouvy pro letošní rok stále ještě nedohodli. ČTK to řekl jak předseda svazu Martin Pýcha, tak šéf odborářů Bohumír Dufek. Dufek očekává pokračování jednání během 14 dní.

Ministr Jurečka dnes představil nového ředitele Povodí Moravy, stal se jím Václav Gargulák

Povodí Moravy má nového generálního ředitele, k zítřejšímu dni jím byl jmenován Václav Gargulák, který má manažerské zkušenosti z několika velkých firem. Nového ředitele dnes v sídle Povodí Moravy představil ministr zemědělství Marian Jurečka.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info