Souhrn událostí uplynulého dne – 28.3. 2017

Podzemních vod v Česku hrozivě ubývá

Podzemní vody v České republice hrozivě ubývají. Jejich nedostatkem mohou být při několikaletém suchu ohroženy až dvě třetiny území Česka. Situaci navíc mohou výrazně zhoršit i nadměrné odběry vody, při kterých se podzemní zásoby nestačí doplňovat.

Nákup potravin – strávit čas nad zjišťováním informací nebo nehledět na bezpečnost a kvalitu?

Spotřebitelé si často kladou otázku, jak se vyhnout nevhodným potravinám bez studování rozsáhlých předpisů pro jednotlivé druhy potravin, jejichž znalost je navíc v případě, že je výrobce nebo distributor nedodržuje, vlastně k ničemu. Bez toho se však dnes, v době, kdy je trh zavalený širokou škálou výrobků všech druhů a různé kvality, bohužel alespoň v omezené míře neobejdeme.

Potravinářská komora: Průměrná přirážka u potravin je až 90 pct

Průměrná přirážka obchodního řetězce u potravin činí po odečtení všech slev 80 až 90 procent ceny dodavatele. U mléka pak v průměru asi 60 procent. Na dnešní tiskové konferenci to uvedl prezident Potravinářské komory ČR Miroslav Toman.

Jurečka chce schodek agrárního obchodu snížit na nulu

Saldo agrárního zahraničního obchodu ČR by se do roku 2020 mělo dostat na nulu. Na dnešním Žofínském fóru na téma Evropská unie a český export to uvedl ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). Loni se schodek agrárního zahraničního obchodu prohloubil o 3,3 miliardy korun na 22,6 miliardy.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info