Souhrn událostí uplynulého dne – 29.3. 2017

Zavedení předkupního práva na zemědělskou půdu vláda asi odmítne

Za neodůvodněné omezení nakládání s pozemky zřejmě označí vláda snahu skupiny poslanců KSČM na zavedení předkupního práva na zemědělskou půdu. Komunisté v návrhu argumentují nutností dostatečné ochrany zemědělské půdy i veřejným zájmem.

Investiční skupina FPD Group plánuje další vinařské akvizice

Investiční skupina FPD Group, která loni koupila šardický Neoklas, plánuje na Moravě a na Slovensku v oblasti vinařství další akvizice. Letos do nich bude investovat asi 200 milionů korun. Na Moravě chce koupit jednoho vlastníka vinic a další firmu, která s vinohrady má i vinařský závod. Skupina chce vstoupit i na slovenský trh, řekl dnes ČTK Tomáš Šupa z vedení FPD Group.

Aféra s brazilským masem: Veterináři v Česku pozastavili distribuci 190 tun

Čeští veterináři zhruba týden po vypuknutí aféry s brazilským masem pozastavili distribuci 190 tun masa z Brazílie, převážně drůbežího. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) se také od úterý zaměřila na brazilské výrobky v maloobchodní síti.

Vývoz Pilsner Urquell poprvé atakoval hranici milionu hektolitrů

Vývoz piva Pilsner Urquell loni vzrostl meziročně o deset procent na 970.000 hektolitrů. Poprvé atakoval milionovou hranici. Klíčovými trhy zůstávají tradiční exportní země, jeho obliba roste také v exotických destinacích. Podíl čepovaného piva na exportu Pilsner Urquell už tvoří pětinu a ve světě přibývá tankových hospod s plzeňským ležákem, řekl v Plzni ČTK Vladimír Jurina, manažer značky z Prazdroje.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info