PGRLF se bude stěhovat do Sokolovské ulice, zaplatí 666 tisíc měsíčně

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond (PGRLF) se stěhuje v pražském Karlíně do větších prostor v Sokolovské ulici. Nyní sídlí v ulici Za Poříčskou bránou. Na nové adrese bude od června až července, za pronájem 2 400 metrů čtverečných bude platit zhruba 666 tisíc Kč měsíčně, jak vyplývá z vyjádření mluvčí fondu Neli Vesselinové. Staré prostory o výměře zhruba 1 900 metrů čtverečných byly pro fond malé.

Celková nová pronajímaná plocha bude 2.590 metrů, fond bude ale platit jen za 2.400 metrů čtverečných. Zbytek je poměrová plocha společného zařízení jako recepce nebo výtahy, za které fond platit nebude.

V loňském roce se zvýšil počet zaměstnanců fondu, protože spouštěl nové podpory. „Nevyhovovalo nám dispoziční řešení stávající budovy, kde je mnoho „hluchých míst„, jako jsou dlouhé chodby, velké společné prostory a tak podobně. Jednoduše se již do budovy Za Poříčskou bránou 6 nevejdeme" řekla Vesselinova.

Efektivní nájemné s hodnotou 10,28 eura na metr čtverečný by mělo být podle ní nižší než na staré adrese. Konkrétní údaj o dosavadním nájemném médiím ale nesdělila. Efektivní nájemné je poplatek, který bude fond platit po odečtení pobídek ze strany pronajímatele, jako jsou nájemní prázdniny.

Od roku 1994 do závěru předloňského roku fond celkem podpořil úvěry zemědělců za 161,4 miliardy korun se schválenými garancemi za 34 miliard Kč. Výše přislíbených podpor přesáhla zhruba 32 miliard, z čehož již přes 30,5 miliardy bylo vyplaceno. Důvodem založení fondu v roce 1993 byla potřeba pomoci českým zemědělcům a potravinářům získávat peníze pro investice do modernizace a intenzifikace výroby. Fond je akciovou společností, jehož jediným akcionářem je ministerstvo zemědělství.

Autor: ČTK

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info