Souhrn událostí uplynulého dne – 19.4. 2017

Ovocnáři se obávají mrazů, ohroženy jsou hlavně peckoviny

Ovocnáři se obávají mrazů, které by měly Česko podle předpovědi meteorologů zasáhnout zejména v noci ze čtvrtka na pátek. Ohroženy jsou hlavně peckoviny, tedy meruňky, broskve a třešně. Mrazy v noci na dnešek žádné větší škody na ovocných výsadbách nezpůsobily.

Objem smluv od ČEB pro zemědělské podniky vzrostl na 165 milionů

Česká exportní banka (ČEB) loni dala úvěry nebo bankovní záruky malým a středním podnikům na vývoz zemědělských a potravinářských produktů v hodnotě 165 milionů korun. Meziročně se objem vývozu s účastí banky zvýšil čtrnáctkrát.

Zemědělci uzavřeli kolektivní smlouvu, tarify vzrostou o 3,8 pct

Zemědělský svaz ČR uzavřel kolektivní smlouvu s odboráři na letošní rok. Tarify se zvýší v první až dvanácté platové třídě v průměru o 3,79 procenta, řekl dnes ČTK předseda svazu Martin Pýcha. Podniky by se měly smlouvou řídit už při posílání dubnové výplaty.

Pekaři musí vrátit Agrofertu sto milionů za zmařené námluvy. Zadržovali je neoprávněně, rozhodl soud

Pekárenská skupina United Bakeries, která prodává pečivo pod značkami Delta, Cerea či Fr. Odkolek, definitivně prohrála spor se společností Agrofert kvůli zmařené fúzi. Firmě, kterou ovládá ministr financí Andrej Babiš, bude muset vrátit stomilionovou zálohu a k tomu zaplatit dalších 36 milionů korun na úrocích.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info