KLASA má další přírůstky
24.04.2017 | APIC-AK
Nově oceněnými výrobky jsou:
Šunka bez éček – nejvyšší jakostiVýrobce: VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků Šunka obsahuje minimálně 98 % masa, je bezlepková a má nízký obsah soli. Navíc je bez veškerých přídatných látek a bez dusitanu sodného.Společnost Váhala byla založena v roce 1933 panem Robertem Váhalou starším a specializuje se na výrobu masných a lahůdkářských výrobků.Firma sídlí v Hustopečích nad Bečvou v Olomouckém kraji a své výrobky dodává i na zahraniční trh.
Litovelská zeleninová směsVýrobce: Alibona, a.s.Zeleninová směs je tvořena karotkou, kukuřicí a hráškem.Skvěle se hodí jak do salátů, tak i jako příloha k hotovým pokrmům.Alibona je přední producent výrobků z ovoce a zeleniny, jako např. kompotů, sterilované jednodruhové zeleniny, sterilované zeleninové směsi, zeleninové omáčky.Rovněž vyrábí potravinové přípravky pod názvem Deko a Pektogel pro zpracování ovoce a zeleniny.
Brdská klobásaVýrobce: ZEMAN maso - uzeniny, a.s.Brdská klobása je fermentovaný trvanlivý výrobek s vysokým obsahem masa českého původu, a to z lokálních farem Příbramska. Chuť této klobáse dodává specifická směs koření.Společnost ZEMAN je výrobce tradičních uzenin, polotovarů, lahůdek a jiných specialit. Cílem společnosti je především podpora českého masa, a tím i českého zemědělství.
Zelný salát s koprem, Mrkvový salát s ananasemVýrobce: Jihočeská zelenina a.s.Základem zelného salátu je kromě bílého zelí, také cibule bílá a sterilovaný kopr. Tato najemno nakrájená zelenina je naložena ve sladkokyselém láku. Mrkvový salát je složený z čerstvé mrkve nakrájené na jemné nudličky, kousků sterilovaného ananasu, vody a cukru. Jihočeská zelenina vychází svým původem z Jednotného zemědělského družstva Vodňany, založeného v polovině 20. století. Sortiment tvoří česká zelenina opracovaná různými způsoby, vhodná do salátů, polévek a k přípravě dalších pokrmů.Zátkova mouka pšeničná hladká světlá „00“, Zátkova mouka pšeničná polohrubáVýběrová, Zátkova mouka pšeničná hrubá Zlatý klasVýrobce: Europasta SE Zátkova mouka má dlouholetou tradici. Začala se vyrábět v mlýnech v Boršově nad Vltavou ještě v době před založením těstárny v areálu mlýna. Právě z této mouky se vyrábí Zátkovy těstoviny.Společnost Europasta kromě Zátkovy mouky a Zátkových těstovin vyrábí ještě těstoviny pod značkou Adriana, Rosice a Ideál.
Crispins Amarantová BIO tyčkaVýrobce: EXTRUDO Bečice s.r.o.Výrobek je zajímavý jednak svým tvarem, chutí a nutričním složením, ale také velice nízkým obsahem soli, cukru a tuku. Díky těmto faktorům se tyčka řadí mezi dnes již velice oblíbené potraviny podporující zdravou výživu.Extrudo se podobnou produktovou řadou profiluje i v zahraničí, zejména výrobky v kvalitě BIO, Košer či bez glutenu mají značný ohlas.
Vladimíra Novákovátisková mluvčí SZIFNárodní značku kvality KLASA uděluje mimořádně kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Národní značku kvality získává výrobce na tři roky. Logo KLASA slouží spotřebitelům k lepší orientaci na trhu při rozeznání výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými potravinami. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku KLASA na obalech celkem 1019 produktů od 214 českých a moravských výrobců. Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů jsou dostupné na stránkách www.eklasa.cz.
zdroj: Státní zemědělský intervenční fond
Další články v kategorii
- Místo dvou lvů jen jeden. Minerálka Magnesia po jedenácti letech mění logo (28.04.2024)
- OIV: Světová spotřeba vína loni klesla o 2,6 procenta, byla nejníže od roku 1996 (27.04.2024)
- Budou jablka za 50 korun? Stromy pomrzly v Česku i v Polsku (26.04.2024)
- Komunitní energetika je o krok blíž. Do druhého kola energetických společenství postupuje 57 komunitních projektů (26.04.2024)
- Greenpeace: Lesy ČR možná pokácejí přes 15.000 starých stromů v Krušných horách (26.04.2024)
- V jarním kole Sbírky potravin se vybralo rekordních 565 tun zboží pro potřebné (26.04.2024)
- Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou (26.04.2024)