Souhrn událostí uplynulého dne 24. 5. 2017

Sněmovna asi zpřísní užívání přípravků na ochranu rostlin

Sněmovna asi zpřísní používání přípravků na ochranu rostlin. Omezit nepovolené nebo falšované přípravky pomocí sankcí a registrací má vládní novela, kterou dnes dolní komora poslala do závěrečného kola schvalování. Poslanci možná na návrh svého lidoveckého kolegy Petra Kudely pokuty ještě zvýší v porovnání s vládní předlohou.

Evropská unie zvažuje zákaz využívání kalů v zemědělství

Evropská unie zvažuje úplný zákaz využívání čistírenských kalů na hnojení zemědělské půdy. Možný termín potenciálního zákazu ale není zatím známý, řekl dnes na výstavě Vodovody - Kanalizace ředitel odboru odpadů ministerstva životního prostředí Jaromír Manhart. Cílem by podle něj mělo být sušení a spalování kalů.

Novela proti falšování sadbového česneku míří ke schvalování

Ke schvalování míří po dnešku ve Sněmovně novela zákona o oběhu osiva a sadby, která má kromě jiného zabránit klamání zákazníků při prodeji sadbového česneku. Prodejci někdy klamou tím, že zákazníkům místo něj prodávají česnek konzumní.

Dobré a poctivé z pole na talíř představí rodinné farmy jako výrobce kvalitních potravin

Rodinné farmy v roli výrobců a dodavatelů kvalitních, čerstvých a zdravých potravin představí v rámci projektu „Dobré a poctivé z pole na talíř“ Asociace soukromého zemědělství. Stane se tak prostřednictvím již čtvrtého ročníku celodenních Selských slavností pro rodiny s dětmi na farmách členů této stavovské organizace v různých koutech republiky.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info