Souhrn událostí uplynulého dne – 25.5. 2017

Řádění kůrovce nemělo zásadní vliv na rozvoj firem v okolí Šumavy

V červnu vstoupí v platnost novela zákona o národních parcích. Někteří odpůrci novely tvrdí, že na fungování firem na Šumavě a v okolí měl zásadní vliv orkán Kyrill a následná kůrovcová kalamita. A že je novela zákona dalším hřebíčkem do rakve firem, které se věnují podnikání souvisejícímu s těžbou dřeva. Jak je to doopravdy?

Šéf Budvaru: Registr smluv může snížit výkonnost podniku

Ředitel pivovaru Budějovický Budvar Petr Dvořák je přesvědčen o tom, že internetový registr smluv může snížit výkonnost podniku. Vidí v něm právní nejistotu pro Budvar i pro jeho obchodní partnery. Řekl to dnes ČTK v reakci na novelu zákona, kterou předložila skupina poslanců z ANO, ČSSD, KDU-ČSL, KSČM, ODS a Úsvitu.

Jaké zemědělské technologie jsou nejlepší?

Centrum precizního zemědělství České zemědělské univerzity v Praze 25. května 2017 zprovoznilo pro veřejnost přístup do systému sdílení informací o využití moderních technologií v zemědělské výrobě - UTIPA.

Červnové semináře poradí obcím, jak bojovat se suchem a povodněmi

Novou sérii seminářů zaměřených na boj se suchem a povodněmi připravilo Ministerstvo životního prostředí spolu se Státním fondem životního prostředí ČR. První ze sedmi půldenních seminářů se uskuteční 5. června v Praze a poslední 27. června v Liberci.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.   

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info