Souhrn událostí uplynulých dní – 26. – 28.5. 2017

Dodržováním prevence se dá předejít problémům s otravami včel

V posledních týdnech registruje Státní veterinární správa (SVS) zvýšený počet hlášených podezření na otravu včelstev, kterých od počátku roku eviduje více než deset. Úřední veterinární lékaři každoročně řeší hromadné úhyny včelstev zejména v období květu řepky a s tím spojeným chemickým ošetřováním této plodiny.

Zisk Lesů ČR za první čtvrtletí 2017 činí 1,72 miliardy korun

Státní podnik Lesy České republiky vykázal v prvním čtvrtletí letošního roku zisk ve výši 1,72 miliard korun. Loni ve stejném období to bylo 1,59 miliard korun. Za loňský rok činí auditovaný hospodářský výsledek podniku před zdaněním 4,98 miliard korun.

Ministerstvo zemědělství chce o devět miliard více než letos

Ministerstvo zemědělství nesouhlasí s návrhem státního rozpočtu na příští rok, který předložil bývalý ministr financí Andrej Babiš (ANO). Chce o devět miliard korun více než letos, sdělila dnes ČTK mluvčí MZe Markéta Ježková.

Letošní jarní mrazy zřejmě povedou ke zvýšení cen hroznů

Letošní jarní mrazy, které poškodily vinnou révu, zřejmě povedou ke zvýšení cen hroznů. Svaz vinařů odhaduje, že by se mohla posunout až ke 20 korunám za kilogram. Také firmy růst očekávají, cenu ale zatím odhadovat nechtějí. Podle ředitele Zámeckého vinařství Bzenec Bořka Svobody je na seriózní odhadování cen hroznů ještě brzy.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info