Souhrn událostí uplynulého dne – 20.6. 2017

Farmy zřejmě budou moci zpracovávat více ovčího a kozího mléka

Přímo na farmách se bude moci zpracovávat po 500 litrech kozího, ovčího i kravského mléka denně. Počítá s tím vyhláška ministerstva zemědělství, která je nyní v připomínkovém řízení. Toto množství se pak bude moci dávat na maloobchodní trh.

Test ruských zmrzlin: smetanová za 10 korun, z levných tuků dvakrát dražší

Ruské zmrzliny mají Češi rádi. Je za tím možná trocha sentimentu. Lahodné chuti smetany se rostlinný tuk nikdy nevyrovná. MF DNES otestovala, zda si v obalu s kupolemi moskevského chrámu či Mrazíkem kupujeme skutečně smetanovou zmrzlinu, nebo průmyslový prefabrikát z rostlinného tuku.

Okamžitý konec podpory biopaliv by znamenal kolaps, říká odborník na zemědělství

Pokud by ze dne na den skončila podpora biopaliv, nastal by úplný kolaps zemědělství. Pro řepku, kukuřici a pšenici, které dominují českým polím, totiž není jiné využití. V rozhovoru pro Novinky to uvedl odborník na půdu a venkov František Havlát.

Změna klimatu podle vědců vážně ohrozí pěstování kávy v Etiopii

Globální změna klimatu podle vědců představuje vážnou hrozbu pro kávový průmysl. V Etiopii, která patří k předním světovým producentům kávy, by se tak značná část kávových plantáží mohla během příštích několika desítek let stát pro pěstování kávy nevhodná.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.   

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info